Shutterstock

Uncategorized

Gemeente Amsterdam erkent problemen bij wooncomplexen met vluchtelingen

Carl Deconinck

Amsterdam komt met maatregelen in wooncomplexen waar veel statushouders, erkende vluchtelingen, samenwonen met anderen. Dit nadat er enkele ernstige incidenten, waaronder brandstichting, diefstal en seksueel grensoverschrijdend gedrag plaatsvonden.

De wooncomplexen worden bevolkt door jonge starters, studenten en statushouders, vaak jongemannen. Vooral die laatste groep zorgt voor problemen. Zo stak er eerder in november een statushouder een wooncomplex in brand, waardoor 75 van deze woningen vernietigd werden. Het stadsbestuur moest op vragen van JA21 en de VVD toegeven dat er veel meer incidenten waren.

Het progressieve stadsbestuur heeft het daarbij over heftige incidenten met grote impact. Het gaf zelfs toe dat het zich zorgen maakt over de vrouwelijke bewoners van de complexen. Zo is er een bewoner van een locatie in Amsterdam-Oost het complex uitgezet omdat hij vervolgd wordt voor diverse zedenmisdrijven. Veel inwoners ervaren een gevoel van onveiligheid. Er is sprake van “stalking, seksueel overschrijdend gedrag, heel veel geweld, vrouwonvriendelijk gedrag en dingen die de hele tijd gestolen en stukgemaakt werden”.

Diversiteit

Naast de gevallen van diefstal, vandalisme, geweld en zedenmisdrijven wonen er op de gemengde locaties ‘kwetsbare bewoners’ voor wie zelfstandig wonen achteraf helemaal niet passend lijkt te zijn. Er kwamen al heel wat klachten binnen bij de verantwoordelijke corporatie Stadgenoot.

Amsterdam kent 15 dergelijke complexen waar het statushouders samen onderdak biedt bij studenten en starters. Het stadsbestuur is voorstander van dergelijk model, maar zal nu toch kijken om enkele aanpassingen door te voeren. Momenteel vormen de statushouders de helft van de bewoners. Amsterdam wil nu kijken om dit cijfer naar beneden bij te stellen. Er zou ook meer begeleiding en ondersteuning moeten komen, vindt de stad.  De wethouders benadrukken dat het model ook “veel positieve effecten” heeft. Zo wijzen ze op de diversiteit van de wijken.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/07/utrecht-geeft-buitenlanders-voorrang-voor-sociale-woningen/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

3 gedachten over “Gemeente Amsterdam erkent problemen bij wooncomplexen met vluchtelingen”

  1. Amsterdam nog zo’n muliculturele linkse miskleun bestuurt door Groen Links,D66 en PvdA.De burgemeester Femke Halsema (Groen Links) wordt omringd door een “uitstekend” team van Groen Linkse,D66 en PvdA wethouders die het multiculturele met heel veel geld en nutteloze projecten in goede banen leiden!??Groen Links waar ” kalt gestellte ” Calvo ging herbronnen!?

  2. Daar durven ze tenminste toegeven dat “allochtoon” of “vluchteling” tuig de boel in de westerse samenlevingen om zeep helpt. Hier durven ze het woord allochtoon niets eens gebruiken niet eens gebruiken zelfs niet na de hevige rellen van gisteren of na het terroriseren van stranden en recreatiecentra. Men noemt het hier “jongeren”, erop willen alluderen dat het gaat om extreem rechtse studenten van bedenkelijke studentenclubs. We zijn onze ondergang letterlijk aan het importeren en te betuttelen en hebben schrik van uitheems crapuul te straffen, liever ons eigen mensen plat belasten en als ze even over de schreef gaan af te knallen (JC en YV).

  3. Al deze gevallen van geweld, diefstal en verkrachting zijn niets meer dan een aanvaardbare kost voor wat het Amsterdams bestuur als hun absolute prioriteit ziet: diversiteit ten koste van alles! Dat ze in de junkie en prostitutie hoofdstad van Europa diversiteit nog steeds als iets positief beschouwen zal ook niemand verbazen

Plaats een reactie

Delen