Bron: Shutterstock

Uncategorized

Griekenland moet niet-gevaccineerde zorgmedewerkers weer in dienst nemen

Carl Deconinck

Met tegenzin wordt de Griekse regering verplicht om duizenden werknemers in de gezondheidssector weer in dienst te nemen. De betrokken zorgmedewerkers hadden eerder geweigerd zich tegen Covid-19 te laten vaccineren, maar een rechtbank dwingt de Minister van Volksgezondheid Thanos Plevris om de vaccinatieplicht terug te draaien.

Volgens de Griekse zender Mega TV zouden 6.500 Griekse gezondheidswerkers weigeren om zich te vaccineren. Een politiek besluit van vorig jaar maakte dat zij ontslag moesten vrezen, maar de hoogste rechtbank van Griekenland wil dat besluit tegen 1 januari 2023 terugdraaien.

Meerdere landen

Ook in andere landen woedt nog steeds discussie. Aangezien het vaccin onvoldoende de overdracht verhindert, wordt de een vaccinatieverplichting door critici als “louter politiek” en “onwetenschappelijk” gezien. De beslissing werd ook in België voorlopig uitgesteld, ondanks aandringen van Minister Vandenbroucke om dit toch door te voeren, in weerwil van onder andere het advies van de Task Force Vaccinatie.

In meerdere landen binnen de EU is er een ernstig tekort aan verpleegkundigen. De uitsluitingsmaatregelen voor niet-gevaccineerden komen bovenop de bestaande schaarste en dreigen grote capaciteitsproblemen te creëren.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

4 gedachten over “Griekenland moet niet-gevaccineerde zorgmedewerkers weer in dienst nemen”

  1. Toch een klein lichtpuntje in deze waanzinnige heksenjacht, opgestookt door psychisch gestoorde debiele dictators die meegolven in het wokebeleid, afknallen heel die covidleugen.

  2. Inderdaad, de verantwoordelijken voor deze ramp zullen hopelijk persoonlijk worden berecht. Zulke ingrijpende covid politiek voeren en beslissingen nemen zonder alle hypotheses te aanhoren en een gedegen niet politiek onderzoek voeren naar de gevolgen is minstens nalatig, maar ik vind het wezenlijk onvrijwilllige doodslag van verschillende slachtoffers door een dictatoriaal op commercie gebaseerde politiek.

Plaats een reactie

Delen