Groen-covoorzitter: "De retoriek van Vlaams Belang is gangbaar geworden in Vlaanderen. Dat is onaanvaardbaar"

Nadia Naji. Belga

Uncategorized

Groen-covoorzitter: “De retoriek van Vlaams Belang is gangbaar geworden in Vlaanderen. Dat is onaanvaardbaar”

Anton Schelfaut

Groen-covoorzitter Nadia Naji vindt het “onaanvaardbaar” dat de retoriek van Vlaams Belang op vlak van asiel en migratie gangbaar is geworden in Vlaanderen. Dat heeft ze gezegd in een interview met de Franstalige krant Le Soir.

In het interview wijst Naji staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole De Moor (cd&v) en premier Alexander De Croo (Open Vld) met de vinger voor de crisis in de asielopvang. “Het is een Belgisch probleem”, oordeelt ze. “Iedereen moet handelen binnen zijn of haar bevoegdheidsgebied.”

Opvang in kazernes van Defensie kan voor Naji een tijdelijke oplossing zijn, net als opvang in hotels. “Het probleem is dat elke partij met taboes aan tafel komt en uitlegt dat zoiets niet haalbaar is”, hekelt ze. “Je moet de taboes kunnen loslaten.”

Sommige critici beweren dat De Moor België minder aantrekkelijk wil maken voor asielzoekers omdat haar partij onder druk staat van N-VA, Vlaams Belang en Open Vld. Hoewel Naji dit vermoeden begrijpt, hoopt ze van harte dat het niet correct is. “Dat zou zo onmenselijk zijn. Ook al zijn we het ideologisch niet eens over bepaalde oplossingen, we moeten vooruit kunnen gaan voor de vrouwen en kinderen op straat.”

Politieke wil

Dat Open Vld de ‘vol is vol’-retoriek van Vlaams Belang overneemt, “die in Vlaanderen gangbaar is geworden”, is voor de Groen-covoorzitter “onaanvaardbaar”. “België kan het op vlak van opvang beter doen. Het ontbreekt alleen aan politieke wil. Die is er nochtans bij ons. Ik hoop dat die er ook bij de andere partijen zal zijn.”

Net als haar collega-voorzitter Jeremie Vaneeckhout wil Naji dat lokale besturen verplicht kunnen worden om asielzoekers op te vangen. De Moor zegt dat ze een verplicht spreidingsplan niet overweegt. Dat komt volgens Naji omdat de staatssecretaris weet dat de lasten op de schouders van cd&v-burgemeesters terecht zullen komen. “Dat is niet mijn probleem. Het is aan haar om ze te overtuigen”, besluit de groene politica. “Als ze niet eens binnen dezelfde partij kunnen opschieten, komen we er nooit.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

22 gedachten over “Groen-covoorzitter: “De retoriek van Vlaams Belang is gangbaar geworden in Vlaanderen. Dat is onaanvaardbaar””

  1. Ik stel voor dat Naji ze allemaal bij haar thuis opvangt. Voor groen mag dat geen probleem zijn. Wakker ligt ze ook niet van het feit dat bandieten veel geld verdienen met het overbrengen van die zogezegde vluchtelingen enwanneer die verdrinken ligger ze er zeker niet wakker van.

  2. laat ons enkele van die baardmannen,negers en co naar Anzegem sturen.Er is plaats genoeg in Anzegemnze hebben een mooie feestzaal en een klooster.Rijk zijn ze ook,allemaal rijke boeren.De vraag is alleen of ze varkensvlees zullen willen eten ,dat is een probleem.

  3. Ik dacht dat die in Egypte zat?!!De redenering van de Groene Fundi’s is er één van importeer maar en geld speelt geen rol.Dictatoriaal is ook dat ze geen tegenspraak/weerwoord dulden zelfs als de kaap van de huidige 30.000 kansparels met ettelijke duizenden wordt overschreden?Tel daarbij dan nog eens de 60.000 Oekraïeners die nu reeds van onze royale Sociale Zekerheid kunnen genieten!? Heeft deze wereldvreemde crypto communiste er nog eens niet bij stil gestaan dat onze Sociale Zekerheid nu reeds aan het kapseizen is.Hoeveel werkenden, ja zelfs tweeverdieners staat momenteel het water aan de lippen en moeten een beroep doen op de voedselbanken?Kan ze daar samen met Jeremia eens een antwoord op geven?!Wanneer er door politici van VB wordt gevraagd naar een studie hoeveel deze migratie ons kost op jaarbasis dan beginnen de Groenen/Ecolo,PTB/PVDA en andere rode nuttige idioten zoals de vakbonden te steigeren!? Dat de retoriek van VB gangbaar is geworden in Vlaanderen hebben deze in bubbels levende groenen aan zichzelf te danken.Tevens is het niet aan haar flutpartij om dit onaanvaardbaar te vinden daar zal de kiezer over oordelen.Hoeveel van deze kansparels krijgen momenteel opvang bij Groene mandatarissen en hun kiezers.Hopenlijk hebben deze er ook geen probleem mee om juridische verantwoordelijkheid op te nemen wanneer de gasten stout zijn!?

  4. “Je moet de taboes kunnen loslaten.” dixit de Groen-covoorzitter. Wel….dan ook het taboe rond de deportatie, het taboe rond het sluiten van de grenzen? Waarschijnlijk zijn voor Groen dat de taboes die moeten blijven.

  5. Efkes de retoriek verifiëren op de websites van de islamo-gauchistische partijen Ecolo, Groen, … en organisaties, zo rond tijden als ’t weer hommeles is in ’t middenoosten, die staan dan vol met slogans en filmpjes van Hamas & Co.

  6. Het is niet aan de lookalike van een andere beroemdheid om te bepalen wat al dan niet mag. Het is eerder andersom het Vlaams Belang heeft de retoriek van wat een meerderheid in Vlaanderen denkt overgenomen.
    Vol is inderdaad vol, sommige EU landen hebben zo goed als geen aanvragen omdat hun sociale zekerheid of wetgeving asielzoekers afschrikt. De EU moet dat asiel shoppen maar eens goed aanpakken.

  7. Het zit al OVERVOL!!!
    Er zijn het die het nog steeds niet snappen.
    VOL=VOL.
    ¿¿Wat snapt die groene idiote Nadia Naji niet??
    En dan verwonderd zijn dat extreemrechts meer en meer op komt.
    Ik kijk uit 2024!!

  8. Inderdaad mevrouw Naji, om je eigen woorden te gebruiken ‘men moet tabous kunnen loslaten’ ! Vooreerst zou jij zelf niet gelukkiger zijn in het land van je voorouders ? Allicht zou je de geeigende ambasadrisse zijn om ginds te vertellen hou ze het hier dan toch zóveel beter doen. Als beproefde politica, zou jij uw ervaring ginds ten dienste kunnen stellen.

  9. Het is, hoe dan ook, onaanvaardbaar dat haar partij in Vlaanderen kan opkomen. Groen is een bende leugenaars, die het milieu als dekmantel gebruiken om hun politiek, communistisch programma, op een heimelijke manier, door onze strot te rammen. Bovendien, haat dat wijf alles wat Vlaams is. Ga in makkakistan wonen, contactgestoorde troela. ’t Zal wel met een zak over je kop zijn maar, een verbetering voor je uiterlijk.

  10. Gelukkig genoeg horen we heel wat minder de zang van de groene brulkikker in Vlaanderen.
    Misschien hebben ze ondertussen begrepen dat de lucht puurder en de vijvers gezonder zijn in het rode pradijs.

  11. Mevrouw Groen, u moet kiezen tussen kwantiteit (zoveel mogelijk inwijkelingen) en kwaliteit (goede opvang). Waarschijnlijk heeft u niet goed opgelet in de les wiskunde over breuken en delingen. Een eenvoudig sommetje: verdeel de koek over 11 milj. (+- bevolkingsaantal 2010) en 11,5 milj. (2022) en bereken dan het verschil.

  12. Oei, ze is terug van haar vakantie op kosten van de belastingbetaler in Egypte, het hotel was goed aan 2000€ per nacht maar het strand lag vol met politici en pers die er eindelijk buiten de gratis meegenomen vakantie niets te zoeken hebben, zelfs Close en Termont lagen op het strand of waren er op duikexcursie, die ook al volgeboekt was. Dan maar terug naar België en waar Ecolo (416452 stuks) en Groen (413836 stuks) evenveel stemmen hebben als VB. Maar waar niet getolereerd wordt door deze selfie profiteuse (dixit DJ van dienst Rousseau die graag roept “Who’s pussy is wet?”) dat VB en andere miljoenen Vlamingen dat het soort migranten dat naar hier komt niets nu, en ook later niets, zal bijdragen aan onze samenleving. Trouwens hoeveel Groenen nemen migranten bij hen thuis op, of hoeveel overnachten er op het hoofdkwartier van de Groenen. Anderen op kosten jagen, maar zelf meegraaien, het motto van links is ook bij haar hoog in het vaandel gedragen.

  13. Als er iets is dat moet ophouden dan is het wel die belachelijke retoriek van Groen over onhaalbare milieumaatregelen en de “voordelen” van multicultuur. Dat heeft ons met Vivaldi al aan de rand van de afgrond gebracht! En Groen wil nu nog 1 grote stap vooruit zetten! We zouden ze beter allemaal ergens vastlijmen aan een boom voor een jaar of 10!

  14. Op basis van welke imaginaire autoriteit en arrogante PoCo-pretentie waant dit (lichtge)wicht dat dit inderdaad toch “onaanvaardbaar”(sic) zou wezen ? Zou zij zich rechterlijke macht toedichten om de VB retoriek te veroordelen ? Zelfs zonder haar buxus kapsel zou zij als niet ernstig te nemen lijken wegens dergelijke ridicuul en hol betoog.
    Eens temeer blijkt eco-facistische fraseologie niet ernstig te nemen.

  15. sinds wanneer heeft de ondervoorzitter van om het even welke partij te bepalen , welke retoriek in Vlaanderen aanvaardbaar is ? Dergelijk tiranniek onverdraagzaam en pretentieus gedoe is juist compleet onaanvaardbaar . Dat ze eigen standpunten innemen is logisch , maar oordelen welke standpunten en en ” retoriek ” van anderen ” aanvaardbaar ” zijn , is meer dan één brug te ver .

Plaats een reactie

Delen