Gwendolyn Rutten komt niet op onder Open Vld-vlag bij gemeenteraadsverkiezingen

Gwendolyn Rutten (Photonews)

Uncategorized

Gwendolyn Rutten komt niet op onder Open Vld-vlag bij gemeenteraadsverkiezingen

Wannes Neukermans

Gewezen Open Vld-voorzitter en huidig Vlaams parlementslid en burgemeester Gwendolyn Rutten zal bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2024 hoogstwaarschijnlijk niet meer opkomen onder Open Vld-vlag in Aarschot. Dat vertelt ze in een interview met De Standaard. “Lokaal weegt de stad door, niet de partijpolitiek.”

Enkele maanden geleden raakte al bekend dat er heel wat cd&v-burgemeesters twijfelen om onder de vlag van de nationale partij op de komen bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Lokale mandatarissen willen op die manier voorkomen dat de brokken van de nationale politiek overslaat naar de lokale partijen. Want zelfs wanneer een gemeentebestuur goed werk levert, zal de lokale partij in de klappen delen wanneer de moederpartij het op Vlaams of federaal niveau slecht doet.

Antipolitiek versus engagement

Daar lijkt zelfs de voormalige voorzitter van de Open Vld ook voor te vrezen. “Lokaal weegt de stad door, niet de partijpolitiek”, legt ze uit. Volgens Rutten worden mensen door partijnamen afgeschrikt. “Aan de ene kant heerst de antipolitiek, aan de andere kant tonen mensen heel veel engagement voor de buurt.” Tijdens de coronacrisis zag ze in Aarschot heel wat bereidheid voor vrijwilligerswerk. “Als je zo’n engagement wil kanaliseren in de partijpolitiek, haakt iedereen af.”

Toch wil Rutten niet volledig meegaan met de wanhoop in de Wetstraat: “Helemaal niet. Maar te veel politieke lijnen worden buiten het parlement uitgezet, vooral door partijvoorzitters in de media.”

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/09/burgemeesters-willen-af-van-cdv-stempel-wij-willen-niet-delen-in-brokken-van-de-nationale-politiek/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

12 gedachten over “Gwendolyn Rutten komt niet op onder Open Vld-vlag bij gemeenteraadsverkiezingen”

  1. Madame ‘ik wil premier worden’ die nu 2 vetbetaalde jobkes cumuleert van ongeveer 10.000€ per maand zetelt als parlementslid waarvan ze zelf zegt dat deze besmeurd is. Daarmee heeft ze bewezen dat ze zelf de koers (ondanks haar voorzitterschap) die de Gliberalen varen naar extreem links is gegaan en geflopt is. Postjes, enkel postjes, om de poen is het te doen, nietwaar Trutten?

  2. De klassieke partijen hebben eindelijk begrepen dat hun merknaam met Vivaldi een flinke deuk heeft gekregen. Vorige verkiezingen konden ze nog samengaan en iets maken waarvoor de mensen niet gekozen hadden. Ze beseffen blijkbaar dat zoiets gaat afgestraft worden. Dan maar onder een andere naam naar de gemeenteraadsverkiezingen om toch nog enkele mandaten te kunnen binnenhalen.

  3. Gwendolinks Trutte ik ben zo blij dat het Vlaams Belang uw strontpartijtje gedecimeerd heeft tot (hopelijk onder) de kiesdrempel, mottig wijf! 🖕🖕🖕
    Ze komt niet meer op omdat NIEMAND hare lelijke kop nog wil zien. Bye bye draak. 😂🤣😂🤣😂🤣

  4. Nog een platte opportuniste die haar geldbeugel wil veilig stellen!Wie is de volgende?! Imam Somers,de mentor van El Koekenbak?!De demagogen voelen de bui hangen in de Melsenstraat! De linkse ratten rollen hun matten!!

  5. Misschien toch ook nog eens van naam veranderen. Want “Open Vlaamse Liberale Democraten” is er toch wel wat over he? Die Deutsche Democratische Republik klonk nog geloofwaardiger.

  6. Een blauwe koe, die een paar jaar geleden nog het premierschap opeiste voor haarzelf en haar partij is nu te laf om nog deel te nemen aan verkiezingen onder de naam van haar partij? Dit zegt veel over de geloofwaardigheid van blauwe politici.

Plaats een reactie

Delen