IN BEELD. Oekraïens vrijwilligerslegioen deelt spectaculaire video van militaire operatie

Schermafbeelding: YouTube.

Uncategorized

VIDEO. “Waarom loopt u weg, meneer Lachaert?”: Open Vld-voorzitter op de vlucht voor VRT-journalist

Anton Schelfaut

Nadat de spanningen binnen de liberale familie afgelopen weekend hoog opliepen, hebben de voorzitters van Open Vld en MR maandagmiddag een gemeenschappelijke verklaring uitgestuurd. Daarin beloven ze om opnieuw meer oog te hebben voor elkaars gevoeligheden. Maar toen een VRT-journaliste Egbert Lachaert om meer uitleg wilde vragen, maakte hij zich snel uit de voeten.

MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez haalde dit weekend op Twitter snoeihard uit naar de federale regering, waar zijn partij nochtans zelf deel van uitmaakt. Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert had amper enkele uren daarvoor gevraagd om te stoppen met de persoonlijke aanvallen aan het adres van zijn regeringsleden. Hij noemde de aanvallen van MR-Kamerleden “een kopie van het Vlaams Belang”.

Maandagmiddag begroeven beide partijvoorzitters de strijdbijl met een gemeenschappelijke verklaring, waarin ze bevestigen dat ze “de goede werking en efficiëntie van de federale regering willen garanderen”. Lachaert en Bouchez benadrukken dat MR en Open Vld “sterke en solide relaties” onderhouden. Die kwamen de laatste weken echter onder druk te staan door “een aantal actuele dossiers”.

(Lees verder onder de tweet.)

Vlucht

Terwijl Bouchez maandagavond uitgebreid de tijd nam om in Terzake rechtstreeks vanuit Parijs te reageren op de gemeenschappelijke verklaring, maakte zijn Vlaamse collega zich snel uit de voeten bij het verlaten van het partijhoofdkwartier in de Melsensstraat. Lachaert probeerde de pers te ontlopen door gebruik te maken van een zijuitgang, maar een opmerkzame VRT-journaliste zette de achtervolging in. “Meneer Lachaert, heeft u een statement geschreven met Bouchez?”, vroeg de journaliste. Een antwoord bleef echter uit. Wanneer hem werd gevraagd waarom hij niets wilde zeggen, beloofde Lachaert dat hij later nog een verklaring zou afleggen. Toen ook de cameraploeg hem kon bijbenen, draaide Lachaert zich plots om en zette hij het op een lopen in de andere richting. “Waarom loopt u weg, meneer Lachaert?”, riep de journaliste de wegvluchtende Open Vld-voorzitter nog na.

De beelden van het incident worden intussen gretig gedeeld op Twitter. Heel wat gebruikers maken de vergelijking met voormalig procureur-generaal Eliane Liekendael, die in 1998 tijdens het Augusta-proces de pers liever niet te woord wilde staan. Ze zette het op een lopen, maar haar vluchtpoging strandde uiteindelijk voor de deuren van een gesloten lift.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

17 gedachten over “VIDEO. “Waarom loopt u weg, meneer Lachaert?”: Open Vld-voorzitter op de vlucht voor VRT-journalist”

  1. Enkel lafaards en criminelen als ze betrapt worden, vluchten weg. Ik vraag me enkel af welke van de twee Lachaert is. Zelfs een elementaire beleefdheid als “ik ga nu geen statements maken” kan er niet meer vanaf. Hoe diep moet je nog vallen met OVld?

  2. Belachelijkaert is nu eenmaal een schijnheilige gliberaal die om niets anders dan die reden tot voorzitter benoemd werd. Je bent geen gliberaal wanneer je eerlijk, integer en opkomt voor de vrije Vlaming. Maar je bent wel een echte gliberaal wanneer je vrijheden afneemt zoals de vrijheid tot vrije meningsuiting, de vrijheid tot bewegen, de vrijheid om je privacy af te blokken via camera’s, de vrijheid om te manifesteren. De vrijheid om je niet te laten vaccineren, de vrijheid van bankgeheim. Leve het gliberalisme!

  3. Lachgas is compleet moreel failliet. Als voorzitter heeft hij verantwoording af te leggen aan de kiezers van zijn partij, en dat verzuimt hij. Ik hoop dat de VLD definitief onder de kiesdrempel verdwijnt.

  4. Op ’t Scheldt wordt Lachaert, “de leugenaar” genoemd. Ik heb nooit een politicus/a geloofd maar vooral omdat ik vond dat ze te gehaaid zijn om zo flagrant en openlijk te liegen, dus a priori wantrouwen. Bij Lachaert heb ik nu definitief bevestiging gekregen dat hij zijn bijnaam meer dan waardig is: “hij liep Magnette achterna” als uitleg. Hoe laag kun je vallen, misschien geloofde zijn vrouw of zijn maîtresses wat hij hen wijs maakte maar wat hij de media en de kiezers nu wijsmaakt is toch compleet van de pot gerukt. Kan die man nog ’s morgens zichzelf in de spiegel zijn, of is hij zo corrupt dat hij niet meer ziet wat hij geworden is?

Plaats een reactie

Delen