Italiaanse klimaatactivisten besmeuren Van Gogh-schilderij met soep

Twitter: Ultima Generazione.

Uncategorized

Italiaanse klimaatactivisten besmeuren Van Gogh-schilderij met soep

Anton Schelfaut

Een schilderij van Vincent van Gogh is opnieuw het doelwit geworden van een klimaatactie. Dit keer gooiden klimaatactivisten in het Palazzo Bonaparte in Rome soep over ‘De zaaier’. Dat meldt het Italiaanse persagentschap ANSA.

In het museum Palazzo Bonaparte in de Italiaanse hoofdstad Rome loopt momenteel een tentoonstelling over Van Gogh. Vier activisten van de milieubeweging Ultima Generazione grepen die gelegenheid aan om het werk ‘De zaaier’ van de befaamde kunstschilder te besmeuren met een “groentepap”. De vandalen lijmden zich vervolgens vast aan aan de muur, en staken een betoog af tegen het gebruik van steenkool en over de klimaatverandering.

Het aanwezige veiligheidspersoneel sloot de tentoonstellingszalen onmiddellijk na de actie af en verwijderde de bezoekers. Het schilderij zelf raakte niet beschadigd bij de aanval.

Het is niet de eerste keer dat klimaatactivisten een schilderij van Vincent van Gogh onder vuur nemen. Midden oktober bekogelden militanten van Just Stop Oil al een schilderij uit zijn ‘Zonnebloemen’-reeks.

https://redactie.palnws.be/2022/10/klimaatextremisten-besmeuren-kostbare-van-gogh/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

3 gedachten over “Italiaanse klimaatactivisten besmeuren Van Gogh-schilderij met soep”

  1. Ik vind het, uiteraard, héél erg dat dergelijke kunstwerken beschadigd worden. Aan de andere kant, bewijst dit wat voor een soort debiel crapuul die klimaatactivisten zijn. Dit misdadig, zo niet, achterlijk wangedrag, opent, hopelijk, de ogen bij vele mensen om, eindelijk , in te zien dat dat klimaatgedoe dé dekmantel is om een politiek, anti- Westerse cultuur doctrine door onze strot te rammen. Ik hoop dat dergelijke acties véél meer schade toebrengen aan het imago van die criminele klimaat “ideologie”, dan de schade aan de kunstwerken die die klootzakken aanrichten.

Plaats een reactie

Delen