Jordan Bardella. Shutterstock

Uncategorized

Jordan Bardella volgt Marine Le Pen op als voorzitter van Rassemblement National

Anton Schelfaut

Jordan Bardella is de nieuwe voorzitter van de Franse partij Rassemblement National. Het 27-jarige Europarlementslid volgt Marine Le Pen op. Met Bardella staat er voor het eerst in vijftig jaar een voorzitter zonder de achternaam Le Pen aan het hoofd van de partij.

Rassemblement National werd de afgelopen vijftig jaar geleid door de familie-Le Pen. Jean-Marie richtte de partij op in 1972 onder de naam Front National, waarna dochter Marine in 2011 het roer overnam. Zij doopte de partij in 2018 om tot Rassemblement National.

Bardella, die later vandaag nog een toespraak geeft, werd verkozen met bijna 85 procent van de stemmen. “Deze overwinning is die van jullie. Bedankt!”, reageert de vertrouweling van Le Pen op Twitter. Bardella gaf al meermaals aan dat zijn voorgangster op zijn steun mag rekenen als ze in 2027 voor de vierde keer een gooi zou willen doen naar het Franse presidentschap.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

Plaats een reactie

Delen