Klimaatprotest eindigt in een gênante sisser

Foto via Facebook

Uncategorized

Klimaatprotest in Duitse operazaal mislukt compleet

Carl Deconinck

Radicale klimaatactivisten van het Duitse Letzte Generation hadden het dit weekend gemunt op de Elbphilharmonie in Hamburg. Maar dat liep niet zoals gepland. Ondanks de eigen gladde communicatie kwamen er beelden naar buiten van wat er echt gebeurde.

Terwijl het orkest van de Staatskapelle muziek van Beethoven bracht, kwamen twee klimaatalarmisten in oranje hesjes plots tevoorschijn. Ze klommen op het verhoog voor de dirigent, kleefden zich vast aan de balustrade en staken hun tirade af over hoe de wereld aan het vergaan was. De eigen video’s doen de actie voor als een succes, maar de realiteit is anders.

Letzte Generation bracht zelf eerst beelden uit van de actie, en daar lijkt alles goed te verlopen. De kijker ziet hoe de klimaatalarmisten het podium opwandelen en daarna gaat het naadloos over naar een ingesproken filmpje waar de gekende doemscenario’s weerklinken. Ondertussen tonen ze ook af en toe beelden van de concertzaal. Op het einde komt er een inspirerend citaat van Beethoven zelf en hun logo verschijnt. Actie geslaagd, zo lijkt het.

(lees verder onder de tweet.)

Voor paal

Maar ook aanwezigen in de zaal namen de beelden uit en die zijn toch wat prozaïscher. Dat ze de boodschap in de studio moesten opnemen kwam omdat de klimaatextremisten massaal werden uitgejouwd door het aanwezige publiek. Ze waren dus onverstaanbaar. Tot overmaat van ramp hadden ze zichzelf vastgeketend aan een paal die makkelijk van het podium te halen was.

De security kon dus zeer eenvoudig het probleem oplossen: De extremisten werden met balustrade en al naar buiten geleid, tot groot jolijt en onder massaal applaus van de concertgangers. De activisten stonden nu gewoon vastgeketend aan een balustrade in de coulissen. De foto’s van hun beteuterde gezichten zeggen genoeg. De politie kwam de vernederde extremisten later in hechtenis nemen. Het concert kon gewoon doorgaan.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

10 gedachten over “Klimaatprotest in Duitse operazaal mislukt compleet”

  1. Waarom aandacht besteden aan aandachtzoekers? Laat ze met hun andere hand naar mammie en pappie bellen als de nacht intreedt. Zo moeten ze wel voor het eerst in hun leven toegeven dat ze wat later thuis zullen zijn. De bezorgde ouders zullen hun kroost zeker op het hart drukken om toch maar niet te lang te blijven plakken.

  2. Pathetisch, de politie zou beter op zoek gaan naar de hogere regionen van deze zwendel. Dit is echt een bende criminelen die een platform creëren om uit de subsidiepot te kunnen blijven slurpen. Timmermans en Soros, maar ook hier in België Nick Baltazar en Francesca Van Tielen en nog zo veel van die verachtelijke soort teren op deze mentaal/sociaal achtergestelde kleef-idioten. Het zijn de nuttige clowns van het IPCC .

Plaats een reactie

Delen