Moslimraadslid verlaat GroenLinks uit onvrede met regenboogzebrapad

Illustratiebeeld. Shutterstock

Uncategorized

Moslimraadslid verlaat GroenLinks uit onvrede met regenboogzebrapad

Carl Deconinck

In het Nederlandse Oosterhout roept GroenLinks (GL) het gemeentebestuur op om een regenboogzebrapad aan te leggen. Een gemeenteraadslid van de partij, Ümit Güler, kon zich daar niet in vinden op basis van zijn geloofsovertuiging. Hij breekt nu met GL.

GroenLinks wil meer aandacht voor diversiteit en acceptatie van de LHBTIQ+-gemeenschap en verwacht dat de aanleg van een regenboogzebrapad daartoe zal bijdragen. Gemeenteraadslid Ümit Güler ziet dat echter anders: “Ik ben het er als moslim uit geloofsovertuiging niet mee eens dat ik actief voor zoiets moet stemmen. Vrijheid, blijheid.” Zelf zou hij liever zien dat er meer aandacht gaat naar de stijgende levensduurte.

“Ik ken echt wel de standpunten van GroenLinks over homo-emancipatie en ben ook helemaal niet tegen deze mensen. Maar inclusiviteit betekent dat je ook rekening moet houden met mensen met een andere mening”, aldus nog Güler. Het gemeenteraadslid vindt dat er geen rekening werd gehouden met zijn mening. “Toen ik aangaf niet voor te stemmen, werd eerst met een royement gedreigd. Daarna moest ik mij maar ziek melden bij de stemming. Ze hadden geen zin in media-ophef.”

Onacceptabele situatie

Bij GroenLinks geven ze toe dat ze hem hebben gevraagd om zich ziek te melden, als politieke oplossing. “Ik had dit toch allemaal niet verwacht. We hebben ook katholieken in de partij en eerder ook een Turk in de fractie. Die stemden gewoon mee bij zulke zaken”, aldus Uhro van der Pluijm, woordvoerder van de lokale afdeling.

Volgens Güler reageerde GroenLinks zodanig fel op het feit dat hij het regenboogzebrapad niet wilde steunen dat hij zich niet langer vrij voelt om binnen de fractie zijn mening te uiten. “Dit is een onacceptabele situatie voor een gekozen raadslid.” Daarom keert hij de links-progressieven nu de rug toe. “Die partij inclusief? Ja, zolang je het met ze eens bent. Anders kun je gaan”, zegt hij verontwaardigd. “Ik heb van tevoren aangegeven het niet met alles eens te zijn. Dat hoeft toch ook niet? Niemand is het echt overal mee eens binnen een partij. Maar ik heb veel voorkeursstemmen gekregen, dus ik ga nu alleen verder.”

https://redactie.palnws.be/2022/10/nederlandse-voetbalbond-schrapt-regenboogactie-na-religieus-verzet-door-spelers/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

15 gedachten over “Moslimraadslid verlaat GroenLinks uit onvrede met regenboogzebrapad”

  1. Een zebrapad is wettelijk als het enkel witte strepen zijn, gekleurd is een vals beeld. Maar dit islaMIETJE heeft religieuze bezwaren maar bidden uit koran 2/24 om de ongelovigen te doden doet die wel, hypocriet.

  2. Eén ding is zeker. Moslims laten zich niet de les spellen door linkse brainwashers en indoctrineerders. Ze zijn wat dat betreft moediger dan rechts. Nu ja, moslims hebben ook minder risico op linkse hetze. Links zal nog heel dikwijls in de knoop liggen met hun geprefereerde aanhangers.

  3. Inclusiviteit komt er dus op neer dat enkel de standpunten van moslims tellen en al de rest maar moet buigen naar hun onderwerping. Ben je het hier niet met eens ben je een VB’er, racist, islamofoboob of wat onze groene, rode en gelovige haters nog meer in petto hebben om de mensen met een, in hun ogen, afwijkende mening te benoemen. Awel, het wordt stilaan tijd dat dit geuzennamen worden:-)

  4. Jawel, echte democraten die linkse Groene sloebers! Zolang het hen uitkomt .Bovendien bewijzen ze door hun aanpak hoe ze de boel belazeren. Iemand verplichten zich ziek te melden om geen dissidente stemmen in hun fractie te moeten verschonen .

  5. De stap naar de moslimbroederschap partij is niet veraf meer, Woke is het grootste geschenk voor onze ondergang! Ze ge(mis)bruiken dit om van lidstaten een eenheidsworst te maken langzaam aan, maar net als de overige kortzichtige dwaze keuzes en manipulaties door Europa zal ook deze boomerang zich omkeren recht in het gezicht van de inwoners!!!

  6. In mijn hoedanigheid van hetero, weiger ik om over een regenboog zebra pad over te steken, zelfs met condoom over elke schoen geschoven. Wanneer krijgt de heterofiele meerderheid belastingbetalers hun eigen hetero zebrapad, zo een met witte en zwarte strepen, de ECHTE zebra kleuren ? Moeder Natuur wist wel waarom zebra’s niet met een regenboogkleurige decoratie uitgerust worden want dan zou er immers geen procreatie meer mogelijk zijn en zoude soort dus uitsterven.

  7. Roetpieten in plaats van zwarte pieten, winterfeesten en geen kerstmarkten, zeg niet blank maar wit… allemaal onzin om toch maar op de knieën te gaan voor die ene godsdienst of bevolkingsgroepen. Maar als zij eens iets moeten accepteren van de westerse waarden, dan is het kot te klein. Maar wees niet bang binnenkort laten we ook die waarden vallen.

Plaats een reactie

Delen