Ook Rode Duivels zullen geen regenboogband dragen tijdens WK voetbal in Qatar

Rode Duivels-aanvoerder Eden Hazard. Photo News

Uncategorized

Ook Rode Duivels zullen geen regenboogband dragen tijdens WK voetbal in Qatar

Anton Schelfaut

De aanvoerders van onder meer België, Frankrijk, Engeland en Nederland zullen tijdens het wereldkampioenschap voetbal in Qatar geen regenboogband dragen. Dat hebben de voetbalbonden van deze landen aangekondigd in een gezamenlijk statement. De wereldvoetbalbond FIFA dreigde met sportieve sancties als aanvoerders de armbanden toch zouden dragen.

De Engelse voetbalbond kondigde in een statement, met België, Denemarken, Duitsland, Nederland, Wales en Zwitserland als medeondertekenaars, aan dat zijn aanvoerder geen regenboogband zal dragen tijdens het WK voetbal in Qatar. De bonden zijn “gefrustreerd” door de “ongeziene beslissing” van de wereldvoetbalbond FIFA. “We hebben de FIFA in september ingelicht over onze wens om de ‘One Love’-armband te dragen om inclusiviteit in het voetbal te ondersteunen, maar we hebben geen antwoord gekregen”, klinkt het. “Onze spelers en coaches zijn ontgoocheld, ze zijn grote voorvechters van inclusiviteit en zullen hun steun op andere manieren uiten.”

(Lees verder onder het artikel.)

https://redactie.palnws.be/2022/11/test-vvdw/

Sportieve sancties

De nationale federaties willen hun aanvoerders niet blootstellen aan de sportieve sancties waarmee de FIFA dreigt. Spelers die de regenboogband dragen, riskeren immers een gele kaart of zelfs een uitsluiting. Nochtans waren de federaties bereid om de gangbare boetes voor inbreuken tegen de kledingvoorschriften te betalen. “We hadden een sterk engagement om de armband te dragen”, zo staat te lezen in het statement.

Hugo Lloris, de doelman en aanvoerder van de nationale voetbalploeg van Frankrijk, kondigde vorige week al aan dat hij niet met de regenboogarmband zou spelen. “Als we in Frankrijk buitenlanders verwelkomen, willen we dat ze zich houden aan onze regels en onze cultuur. En ik zal hetzelfde doen in Qatar”, motiveerde hij zijn beslissing.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

16 gedachten over “Ook Rode Duivels zullen geen regenboogband dragen tijdens WK voetbal in Qatar”

  1. Ik probeer al verscheidene keren een antwoord los te krijgen van VRTnws op de vraag “Waarom wordt er niet meer gesproken over knielen op het veld zoals tijdens het EK ?”. Razend benieuwd.

  2. Dit is eigenlijk fantastisch nieuws.
    Een streng islamistisch land dat de wereldbeker organiseert, en niemand die deze moeilijkheden verwacht.
    Dat de stadia maar leeg blijven ginds, en dat er weinigen de matchen op tv volgen.
    Go woke, go broke. Of hoe was die uitdrukking op twitter?

  3. Ik was al geen fan van voetbal, nu heb ik er zelfs een afkeer van. Straks bestaat het elftal uit elk individu van de alfabet afwijking/verbouwing. Zullen er dan genoeg spelers zijn om een elftal te vormen of te veel? Effe tellen…..lgbtqx+-fjhtdsar*@!:; Nog de necrofielen en fetishisten, bestiofielen, paddestoelrijders, boombestijgers, mierenneukers….nee, da’s wat anders..

  4. Waarom moeten wij als België in het buitenland belachelijk gemaakt worden als een stel homofielen? Ocharme 4% vd bevolking is homo. Al die zwakte aan andere naties tonen is belachelijk. Familie is de hoeksteen van de samenleving en ons uithangbord in het buitenland, kinderen geboren uit liefde tussen man en vrouw. Als je in een niet-Christelijk land wilt uitpakken, doe het dan met romantische liefde, kunst of klassieke muziek. Al dat nihilisme en oppervlakkige seksrelaties tussen mensen die niet eens kinderen kunnen krijgen. Hoe denk je dat zoiets valt?

  5. In Nederland is er een camping uitsluitend voor mannen (zie NL klopjacht). Ik denk niet dat ze hetero zijn. Bestaan er dan ook campings voorbehouden voor hetero’s of zou dat discriminatie zijn?

  6. Draag dan toch een volledig andere band met dezelfde boodschap, al dan niet subtiel. Hoe moeilijk kan het zijn ?? Het is de weg van de minste weerstand dat onze helden nemen. Onze strijders. Hoedje af !

Plaats een reactie

Delen