Open Vld trekt stekker uit teambuilding met "ontrouwe" Waalse collega's

Egbert Lachaert en Georges-Louis Bouchez. Photo News

Binnenland politiek

Open Vld trekt stekker uit liberale teambuilding met “ontrouwe” Waalse collega’s

Anton Schelfaut

Er zit een haar in de boter tussen Open Vld en MR: een gezamenlijk etentje met de Kamerleden van beide partijen gaat niet door. De Rode Duivels, die op dat moment hun eerste WK-wedstrijd spelen, zouden roet in het eten gooien. Maar achter de schermen is te horen dat er wrevel heerst bij de Vlaamse liberalen over de “ontrouwe” houding van hun Waalse collega’s.

Het etentje, dat zou doorgaan in het Brusselse restaurant La Maison du Luxembourg, wordt officieel geannuleerd door de eerste WK-wedstrijd van de Rode Duivels. Die trappen volgende week woensdag om 20.00 uur hun WK op gang tegen Canada. Maar officieus trok Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert de stekker uit de teambuilding omdat de Vlaamse liberalen niet aan tafel willen zitten met hun “ontrouwe” Waalse collega’s. Dat weet La Libre Belgique.

Ergernis

De Vlaamse liberalen ergeren zich aan het gedrag van de MR-Kamerleden en voorzitter Georges-Louis Bouchez. Zo haalde MR-Kamerlid Marie-Christine Marghem vorige week uit naar premier Alexander De Croo (Open Vld) over de onderhandelingen met Engie. In de wandelgangen deed ze daar nog een schepje bovenop.

Deze week was Justitieminister Vincent Van Quickenborne (Open Vld) de kop van Jut. Hij werd in de Kamercommissie Binnenlandse Zaken en Justitie, die werd samengeroepen naar aanleiding van de moord op een politieagent, onder vuur genomen door MR-Kamerlid Denis Ducarme en Marghem. “Populistisch en intellectueel oneerlijk”, klonk het in Open Vld-kringen. Ook het pleidooi van vicepremier David Clarinval (MR) om de loonsverhoging voor de politie versneld door te voeren en de pensioenplannen uit te stellen, viel niet in goede aarde.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

11 gedachten over “Open Vld trekt stekker uit liberale teambuilding met “ontrouwe” Waalse collega’s”

  1. Moesten de kamerleden van Open Vld hun gedacht mogen ventileren over de arrogante en hautaine houding van minister van Justitie Van Quickenborne in de in der haast bijeengeroepen commissie om er tekst en uitleg te komen geven over de moord op de agent,dan ben ik er zeker van dat Lachaert zich ook aan hen zou ergeren.Het probleem is dat het water de Vlaamse liberalen aan de lippen staat. De Croo zijn miserabele begroting,De Bleeker die niet kan tellen,Van Quickenborne die als een Pontius Pilatus zijn handen in onschuld wast om over zijn andere leugens maar te zwijgen! De rol van Somers en Rutten in het gesjoemel van El Kaouakibi,het scheefslagen van 500.000euro door Pinxten in Europa.Met grote waarschijnlijkheid vergeet ik er nog ettelijke….De fratsen van Verhofstadt,die eigenlijk parlementaire onderzoekscommissie(s) verdienen, is een apart verhaal! Moest oerliberaal Willy De Clercq weten wat er momenteel allemaal gebeurt de (brave) man draaide zich om in zijn graf….

  2. Hoeveel geld zou er aan “teambuiling” verkwist worden omdat diegene die het bestellen mag, zoals een CEO of Personeelschef (H.R. Manager in newspeak) als een Piet Percentjes zou fungeren ? Dat “team” is enkel maar een voorlopige entiteit, een momentopname, wegens het zeer groot verloop. van jong personeel; dat terecht beseft dat er maar één enkele manier is om meer te verdienen nml. van job te veranderen en die zich niet laten wijsmaken, “dit jaar kan het niet maar mogelijk volgend jaar wel” of soortgelijk boerenbedrog en volksverlakkerij. Wie jonger is dan 35, denke er beter aan, want eens 35+ kunt ge het vergeten om nog eens lucratief aan “job hopping” te doen. Deze inmiddels gepensioneerde is daartoe destijds zeven keer van werkgever veranderd telkens omwille van “boter bij de vis” en nooit wegens “dieet margarine bij het bokaaltje pekelharing” !

  3. De kritische geluiden van MR-Kamerlid Denis Ducarme en Marghem waren terecht, maar werden niet gewaardeerd door de totalitaire liberalen (OVLD) uit Vlaanderen. De kern van het probleem onderzoeken in welke obscure omstandigheden een moslimterrorist (virtueel) vrijgeleide werd geboden, zijn plannen, voor een aanslag, uit te voeren op Brusselse politieagenten, niet relevant te oordelen naar de deviante reactie van de OVLD top. Mijn vraag: “zou het parket, na overleg, al dan niet inclusief met de minister van justitie, dezelfde beslissing hebben genomen indien de terrorist geen religieuze (moslim) achtergond had? Indien de vakbonden nu zouden afzien om het ontslag te eisen van Vincent van Quickenborne, minister van justitie, begaan ze een kapitale fout en zouden ze zich ongeloofwaardig maken in de ogen van publieke opinie. Het beleid van justitie in verband met het terrorisme is niet koosjer om een eufemisme te gebruiken. Welke politici en/of magistraten zijn chanteerbaar door de georganiseerde misdaad al dan niet religieus gerelateerd? Luidens de laatste persberichten gaat de zogenaamde (gestoorde) terrorist in het hospitaal gewoon verder met zijn bewakers te bedreigen (sic). De loyaliteit, of mogelijk gebrek ervan, van de minister van justitie, moeten met argusogen blijvend gevolgd worden na zijn beleidsfouten die geleid hebben tot de executie van twee patrouillerende agenten in de Brusselse straten.

  4. De MR liet zich maandag in de Kamer al kritisch uit over de rol van het gerecht. Als dat sterker had ingegrepen was Thomas Monjoie donderdagavond misschien wél thuisgekomen, zei Denis Ducarme bijvoorbeeld. Volgens voorzitter Georges-Louis Bouchez kon de magistraat van dienst Yassine M. wel degelijk van zijn vrijheid beroven, ook al spreekt Delmulle dat in zijn nota tegen.
    Bouchez pleitte daarbij ook opnieuw voor een controleorgaan voor Justitie naar analogie met het Comité P voor de politie of het comité I voor de inlichtingendiensten. De Hoge Raad voor Justitie kan slechts op een beperkt aantal terreinen controleren en er zit geen systematiek in het systeem, zei hij.
    “De onafhankelijkheid van Justitie in een democratie staat niet gelijk met onverantwoordelijkheid.”
    Bron: Bruzz 17.11.2022

Plaats een reactie

Delen