PAL CAST: "Turkije is een beschaafd land, maar..." vertellen inwoners aan theologe Sonja Dahlmans tijdens haar reis

Protesten in Turkije (Shutterstock)

PAL CAST

PAL CAST: “Turkije lijkt een beschaafd land, maar…” vertellen inwoners aan theologe Sonja Dahlmans tijdens haar reis

Stijn Derudder

“Turkije lijkt een beschaafd land, maar onder de oppervlakte is er slechts één vonk nodig om alles te doen escaleren”, vertellen inwoners van Midyat (Turkije) aan theologe Sonja Dahlmans.

Eind maart maakten we een podcast met theologe en columniste Sonja Dahlmans over Turkije dat onverminderd doorging met bombardementen in Syrië en Irak. Dat had te maken met de Turkse operatie Olijftak die in het voorjaar van 2021 was begonnen. Concreet betekende dat dagelijkse bombardementen, droneaanvallen en andere gewelddadige acties tegen gewone burgers in Syrië en Irak, maar ook aanvallen op bevolkingsgroepen die meegeholpen hebben in de strijd tegen ISIS.

Terwijl de wereld bezig was met Afghanistan, daarna met Rusland – en nu nog altijd – ging Turkije dus ongehinderd door met aanvallen. Sindsdien is er heel wat gebeurd. Sonja Dahlmans bezocht Turkije en natuurlijk was er het nieuws over de aanslag in de Turkse hoofdstad Istanboel.

Beluister hieronder de podcast, of surf naar palcast.be of zoek naar PAL CAST op uw favoriete podcastapp.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Stijn Derudder (°1980, Gent) is getrouwd, vader van 3 kinderen en is hoofdredacteur van 't Pallieterke

1 gedachte over “PAL CAST: “Turkije lijkt een beschaafd land, maar…” vertellen inwoners aan theologe Sonja Dahlmans tijdens haar reis”

Plaats een reactie

Delen