Shutterstock

Uncategorized

Prominente LGBTQ-activist van Amerikaanse regering aangeklaagd wegens diefstal in luchthaven

Carl Deconinck

Sam Brinton, het hoofd van het nucleaire afvalbeheer in de administratie van Amerikaans president Joe Biden, is opgepakt omdat hij de kleding van een collega zou gestolen hebben en er foto’s mee maakte. Brinton identificeert zich als non-binair en was voor de functie op het ministerie van Energie vooral actief als LGBTQ-activist.

In juni van dit jaar werd Brinton benoemd tot functionaris bij het ministerie van Energie. Hij kreeg daarbij veel positieve pers, omdat door de benoeming van iemand die zich non-binair voelt een belangrijk glazen plafond zou zijn doorbroken. Brinton zette dit zelf in het licht door tijdens de Franse nationale feestdag een foto van zichzelf in een jurk, naast admiraal Rachel Levine, een transgender in de regering van Biden, op sociale media te plaatsen. Beiden waren aanwezig in de Franse Ambassade in de VS. Die beelden gingen viraal.

(lees verder onder de tweet.)

Nu komt Brinton opnieuw in de media, maar om andere redenen. In de luchthaven van St Paul in Minneapolis zou Brinton namelijk bagage gestolen hebben van een andere reiziger. Het zou gaan om een tas van het merk Vera Bradley ter waarde van $2.325. Op bewakingsbeelden van de luchthaven is te zien hoe Brinton de tas neemt en het kenteken ervan verwijdert. Later werd Brinton gezien op andere tijdstippen op weg naar Washington, met de bewuste gestolen tas.

Vreemde verklaringen

Initieel verklaarde Brinton aan de politie dat hij de tas niet had gestolen en dat de kleren er in van hem waren. Enkele uren belde hij hen op en gaf hij toe “niet helemaal eerlijk te zijn geweest.” Nu zei hij dat hij de tas per vergissing had meegenomen en die nog steeds in zijn bezit had. De fout zou het gevolg zijn geweest van vermoeidheid.

Volgens de rechtbank zei Brinton dat bij het openen van de tas hij zich realiseerde dat de tas niet van hem was, maar hij zou bang zijn geworden dat ze hem zouden beschuldigen van diefstal. Hij zou de bagage hebben leeggemaakt en de kleren in een dressoir in een hotelkamer hebben achtergelaten. De rechtbank beschuldigt hem nu van diefstal. Brinton werd ongeveer een maand geleden met verlof gestuurd na de beschuldigingen, zonder te vertellen waarom. Bij veroordeling kan Brinton vijf jaar gevangenisstraf en/of een boete van 10.000 dollar krijgen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

8 gedachten over “Prominente LGBTQ-activist van Amerikaanse regering aangeklaagd wegens diefstal in luchthaven”

  1. Die kale, in drievoud gepleten persoonlijkheid, “hij-zij-het” zou”genderfluid” (sic) zijn. Dat moet vreselijk wezen omdat men dan niet zou lijken te kunnen beseffen of men dan ofwel staande of ofwel neergehurkd hoort te wateren. Hoe dit toch op te lossen vooraleer de urineblaas zou barsten vanwege zo’n hartverscheurend dilemma ?

Plaats een reactie

Delen