Buck Angel is lang een prominente activist in de trans-gemeenschap. Bij een uitgebreid interview in de Knack verzet hij zich fel tegen de activisten van nu. Vooral dat kinderen al medische behandelingen en een hormonenkuur kunnen krijgen vindt hij gevaarlijk. Buck Angel liet zich jaren geleden opereren. Hoewel geboren als een vrouw, voelde hij zich altijd een man. Daarom was hij een van de eerste trans mannen met een testosteronbehandeling en nadien ook nog een borstamputatie. Hij is daarom een gezaghebbende stem in het debat in de VS. Hij stelt vast dat er wat zaken ten slechte zijn verandert. "Vandaag worden kritische stemmen de mond gesnoerd." Mensen die niet akkoord zijn met de heersende doctrine worden als transfoob weggezet, zo klaagt hij aan. Zo noemt hij zichzelf transeksueel en niet transgender, want hij is tegen de genderideologie. "Ik heb een geslachtsverandering gehad. Dat is wat een transseksuele man is: wij willen van een leven als vrouw naar een leven als man. Wij situeren ons binnen het binaire en ontkennen de biologische realiteit niet. Daarom houdt de trans gemeenschap niet van ons. Ze willen niet dat je biologie toepast, want dan wordt duidelijk dat trans vrouwen en vrouwen twee totaal verschillende categorieën zijn. Zonder biologie kun je ze samengooien." Ideologie en belangenvermenging Die ideologie is zeer dominant in Amerika. In de medische wereld gaat men er ook zeer ver. Men opereert jonge kinderen en dient hen hormonenblokkers toe, waar Angel zeer fel tegen is. "Je maakt van kinderen levenslange patiënten: ze moeten voor de rest van hun leven hormonen nemen." Angel erkent dat hormonen in sommige gevallen kunnen helpen, maar dokters veel trager en voorzichtiger te werk moeten gaan. Kinderen lopen de kans om voor de rest van hun leven schade te ondervinden, zoals het niet meer kunnen krijgen van orgasmes en seksuele disfuncties. Angel wijst ook naar commerciële belangen van de medische wereld. De transitie is volgens hem een miljardenindustrie geworden. "Psychiater Jack Turban, de grote ijveraar voor puberteitsremmers bij kinderen met genderdysforie, wordt betaald door de producent van puberteitsremmer Lupron." De tegenreactie op de radicale agenda bestaat er in dat alle genderklinieken in sommige staten gesloten worden, omdat er kinderen bij betrokken zijn geweest. Intussen zijn er ook spanningen met genderkritische feministen. Angel pleit daarom voor meer bescheidenheid en een nuchtere koers, weg van de linkse ideologische agenda.

Instagram @buckangel

Exclusief voor abonnees

Prominente transactivist: “Medische transitie bij kinderen is stuitend”

Carl Deconinck

De Amerikaanse transgenderman Buck Angel is lang een prominente activist in de transgendergemeenschap. In een uitgebreid interview met Knack verzet hij zich fel tegen de huidige generatie activisten. Vooral het feit dat kinderen al medische behandelingen en een hormonenkuur kunnen krijgen vindt hij gevaarlijk. De Amerikaanse activist en pornoacteur Buck Angel liet zich jaren geleden ... Verder lezen


Log hieronder in om dit bericht volledig te lezen. Ben je al ingelogd, kijk dan op je account of je nog een actief abonnement hebt.

Nog geen lid van PAL of 't Pallieterke? Steun het vrije woord door je eenvoudig en snel te abonneren en krijg meteen toegang tot vele duizenden exclusieve artikelen!

Onze abonnementen

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

Delen