Qatarese WK-ambassadeur: "Holebi's zijn onrein en mentaal ziek"

Khalid Salman. Schermafbeelding: ZDF

Uncategorized

Qatarese WK-ambassadeur: “Holebi’s zijn onrein en mentaal ziek”

Anton Schelfaut

Binnen twee weken start in Qatar het wereldkampioenschap voetbal. De Qatarese oud-voetballer en ambassadeur van het toernooi Khalid Salman heeft zich in een interview met de Duitse openbare omroep ZDF kritisch uitgelaten over holebi’s. Volgens hem is homoseksualiteit “haram” en “een mentaal defect”. Na de gewraakte uitspraken legde een woordvoerder van de organisatie het interview stil.

Salman deed de uitspraken in een documentaire van de Duitse openbare omroep ZDF over de mensenrechtensituatie in Qatar. “Het belangrijkste is dat iedereen zal accepteren dat je naar hier komt”, stak Salman van wal. “Maar ze zullen onze regels moeten accepteren.” De officiële ambassadeur van het WK noemde homoseksualiteit vervolgens “haram”, wat verboden en onwettig betekent. Hij is van mening dat holebi’s “een mentaal defect” hebben.

Een woordvoerder van het WK zette het interview meteen stop na de uitlatingen van Salman. Het WK in Qatar heeft de discussie over de mensenrechtensituatie in het land doen oplaaien. Bij de bouw van de stadions lieten duizenden gastarbeiders het leven. Ook de plaatselijke cultuur is een doorn in het oog van de internationale gemeenschap: homoseksuele activiteiten zijn er strafbaar en kunnen worden bestraft met een gevangenisstraf.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

14 gedachten over “Qatarese WK-ambassadeur: “Holebi’s zijn onrein en mentaal ziek””

  1. Hij heeft volkomen gelijk vast te houden aan zijn binnenlandse principes en culturele eigenheid. Wij hebben ons niet te moeien in de politiek van een ander land. Maar waarom hebben onze bobo’s dan beslist van naar ginder te trekken en met hen aan te pappen ? Ach ja, voor gas (begrijpelijk) en voor het aanlokkelijke geld (onbegrijpelijk tot zelfs corrupt). Waarom mogen wij hier in de EU niet dezelfde beslissingsprincipes aanhouden als de Qatari ? Misschien omdat wij een democratie zijn waar de minderheid beslist ?

  2. Voor homosexuele moslims kan in Qatar in theorie de doodstraf gegeven worden, al is dat in de praktijk nog niet gebeurd. Wel benieuwd waarom het zo oorverdovend stil blijft bij Cavaria en soortgelijke homoclubs. Een rechtse politicus had deze uitspraken moeten doen, het kot was te klein geweest.

  3. ieder zijn mening moet kunnen ,ook al is het niet de onze De linkse politiekers ,wokers en pers dulden GEEN tegenspraak ,want zij zijn de Elite – ik heb meer problemen met het strafbaar te maken of zelfs doodstraffen uitspreken – Moslim geloof is Echt middeleeuws – Trouwens heel het WK circus had nooit mogen plaats vinden in Qatar -is puur door de omkoperij en Corruptie ,daar mogen doorgaan – iedereen had hier solidair moeten zijn en uit protest NIET naar ginder gaan – Politiekers ,pers, spelers ,supporters e.a.
    Zullen ze nu knielen voor de duizenden doden op dit circus hun geweten???
    GELD , GELD en nog eens GELD

  4. Die journalist van ZDF weet maar al te goed dat homo/holebi een zeer gevoelig thema is! Waaarom dan deze (provocerende) vragen stellen en…wat probeert hij nu te bereiken?! Als die ZDF’er de mening van alle Duitsers vertegenwoordigt,wat ik sterk betwijfel dan had Duitsland moeten zeggen: Keine Manshaft naar Qatar en alles wat Qatarees is boycotten dus ook hun gas!!?? Anderzijds geef ik de Qatarese ambassadeur geen ongelijk wanneer hij zegt dat ze de wetten van het gastland moeten respecteren. Ik woon nu in Hongarije en moet mij als Belg ook aan de Hongaarse wetten houden en indien ik dit niet doe wel…..dan moet ik de gevolgen maar dragen.Wat ik wel weet is dat men niet moet sollen met de Hongaarse politiediensten en zeker niet op hun gezicht slaan zoals dit in België door de” jongeren ” voor normaal wordt aanzien en sommige politici heden ten dage wordt gedoogd!?

  5. De wetenschap gaat je niet vertellen hoe je dient om te gaan met ieders defecten. Laat ons ons vooral niet te snel moreel supérieur wanen. Want dat is dikwijls de oorzaak van gedrag dat veel leed berokkent.

  6. Die man is moslim, dus in de ogen van vivalidi zegt hij helemaal niets verkeerd. Zelfs IS massamoordenaars gaat deze regering terughalen, dus zeggen dat holebi’s mentaal ziek zijn is maar een “fait divers” voor deze regering. Net daarom ben ik blij dat ik niet deel uitmaak van het stempubliek van deze regering die iedereen die een verkeerd woord heeft gezegd over moslims “extreem rechts” noemt maar die uitspraken als deze door dit soort tuig hun wandaden steeds opnieuw met de mantel der liefde bedekt. Meer dan 800.000 Vlaming worden in een cordon gezet voor dingen te zeggen over tuig dat dit soort uitspraken doet, begrijpe wie kan.

  7. Vrijheid van meningsuiting geldt alleen voor wie zich onderwerpt aan de neo- marxistische woke dictatuur, zoals gepredikt in media, scholen en de brede cultuurwereld. Wie buiten dit korset treedt, wordt monddood gemaakt .

  8. Het belangrijkste is dat iedereen zal accepteren dat je naar hier komt”, stak Salman van wal. “Maar ze zullen onze regels moeten accepteren.” Dat lijkt me een goed principe voor al wie naar hier komt…

Plaats een reactie

Delen