Rekenhof heeft sombere vooruitzichten voor België

Photonews

Uncategorized

Rekenhof heeft sombere vooruitzichten voor Belgische begroting

Wannes Neukermans

Hogere intrestvoeten en een duidelijke daling van de inflatie vanaf 2024 zullen ervoor zorgen dat de overheidsschuld enorm zal toenemen. Dat voorspelt het Rekenhof in een verslag aan de Kamer over de begroting van 2023.

De ontwerpbegroting zal de Belgische totale schuldgraad doen stijgen van 105,3 procent van het bbp in 2022 naar 108,3 procent in 2023. Bij ongewijzigd beleid van de federale overheid zal hun overheidstekort met maar liefst zes procent toenemen tegen 2027.

Voor de komende jaren zijn de vooruitzichten enorm somber. “De activering van dat sneeuwbaleffect zou bevorderd kunnen worden door het samengaan van een duidelijke daling van de inflatie, voorzien vanaf 2024 (1,8 procent), de vermoedelijke stijging van de impliciete intrestvoet door de toename met nagenoeg 200 basispunten (of 2 procent) van de referentiepercentages op de financiële markten in 2022, en het voorziene behoud van een groot primair tekort”, klinkt het in een waarschuwing richting het federaal parlement.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/11/kritiek-op-de-croo-na-begrotingsdebacle-u-begint-steeds-meer-op-guy-verhofstadt-te-lijken/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

5 gedachten over “Rekenhof heeft sombere vooruitzichten voor Belgische begroting”

  1. Voor de mensen die het nog niet goed snappen. Als er in dit land, geen grondige veranderen word doorgevoerd. Dan staan er ons hele donkere en financiële zware tijden te wachten. En dan gaat het iedereen financieel pijn doen.

  2. Ik hoop dat de mensen in Vlaanderen eindelijk gaan beginnen beseffen dat dit faliekant gaat mislopen en dat we federaal naar Griekse toestanden afglijden!? In Wallonie en Brussel is het reeds zover, maar daar gebaren ze van kromme haas en blijven ze rustig potverteren ervan uitgaande dat Vlaanderen wel zal bijpassen!? Als N-VA en VB blijven vechten om het been lopen de Franstaligen ermee heen! De Vlaamse???? trado’s/verraders ,zelfs al zijn ze gedecimeerd, zullen gewillig hand-en spandiensten leveren in ruil voor enkele kruimels! Het Hof zal achter de schermen wel druk uitoefenen want de koekjesdozen monarchie viert in 2030 haar 200jarig bestaan en deze schertsvertoning moet kost wat kost doorgaan!!?

  3. oud worden ,zijn en een klein pensioentje hebben zijn de armoezaaiers van de toekomst,tenzij men zwart of bruin is,dan zijn er geen problemen.Leve vivaldi,dat stom porno kalf gaat ons geld uitdelen aan een stand up comedian die het in zijn zakken steekt,.

  4. Het is al lang te laat om veranderingen door te voeren. De aangerichte schade kan moeilijk hersteld worden en de maatregelen, nodig om toekomstige schade te herstellen, wordt belemmerd door de massa aangekochte partijstemmen die er hun persoonlijk voordeel in zien de huidige situatie te bestendigen. This is Flanders !

Plaats een reactie

Delen