FBI-agent die Trump onderzocht voor vermeende banden met Rusland zelf gearresteerd wegens hand-en spandiensten voor Russische oligarch

Shutterstock

Uncategorized

Republikeinen halen stevig uit naar FBI-top: “Gepolitiseerde bureaucratie en rot tot in de kern”

Carl Deconinck

Republikeinen in de Amerikaanse Commissie van Justitie in het Congres hebben een vernietigend rapport klaar over de Amerikaanse geheime diensten. De FBI krijgt er stevig van langs. Er is sprake van “een gebrek aan verantwoordelijkheid, ongebreidelde corruptie, manipulatie en misbruik”. De Republikeinen zien systemische politieke vooringenomenheid tegen conservatieven.

“Het Federal Bureau of Investigation, onder leiding van directeur Christopher Wray en procureur-generaal Merrick Garland, is kapot”, staat in het GOP-rapport. “Het probleem ligt niet bij de meerderheid van de agenten die ons land dienen aan de frontlinie, maar bij de gepolitiseerde bureaucratie van de FBI.” Het rapport is gestoffeerd met onder meer beschuldigingen van klokkenluiders over wangedrag en politisering van de FBI op de hoogste niveaus van het ministerie van Justitie.

Het rapport, dat 1.050 pagina’s met bijlagen beslaat, komt neer op een voorproefje van komende onderzoeken als de Republikeinen het Huis zouden terugwinnen in de tussentijdse verkiezingen van 8 november.

Politieke instelling geworden

“Heel eenvoudig, het probleem – de rot binnen de FBI – ettert binnen en gaat verder vanuit Washington”, luidde de inleiding van het rapport. “De FBI en zijn moederagentschap, het ministerie van Justitie, zijn politieke instellingen geworden.” Zo gaan ze in op de voorkeursbehandeling die Hunter Biden leek te krijgen terwijl er “potentiële bedreigingen zijn van de nationale veiligheid door zijn zakelijke transacties met Chinese, Russische en andere buitenlanders”.

Een agent die hierbij een belangrijke rol zou hebben gespeeld, Timothy Thibault, zou ook elders schade hebben aangericht door zijn vooringenomenheid. Het rapport beweert dat Thibault en een andere topfunctionaris van de FBI “agenten onder druk hebben gezet” om onderzoeken te herclassificeren als onderzoeken naar binnenlandse extremisten om hun kansen op prijzen en promoties te vergroten – zelfs als die gevallen niet voldeden aan de eigen criteria van het bureau.

Sommige beschuldigingen werden eerder bekendgemaakt, zoals beschuldigingen dat de FBI de statistieken over binnenlands gewelddadig extremisme kunstmatig opblaast om te passen in het verhaal van het Witte Huis over vermeende gevaren voor de democratie of dat antiterrorisme-autoriteiten de opdracht kregen om ouders te onderzoeken die zich uitspraken tijdens vergaderingen van schoolbesturen.

Zuiveren

Maar er zijn ook nieuwe beschuldigingen, waaronder die dat de FBI actief probeert werknemers met conservatieve opvattingen te “zuiveren” en degenen die het niet eens zijn met “woke” diversiteits-, gelijkheids- en inclusie-initiatieven. Klokkenluiders beweren dat de “politieke inmenging” van de FBI “het Bureau naar beneden sleept” omdat middelen worden “weggetrokken” van het onderzoeken van misdaden. Een klokkenluider beweerde dat hem was “verteld dat materiële onderzoeken naar seksueel misbruik van kinderen niet langer een prioriteit van de FBI waren en moesten worden doorverwezen naar lokale wetshandhavingsinstanties”.

“Amerikanen verdienen het vertrouwen dat de enorme macht en het bereik van de federale wetshandhaving eerlijk en vrij van elke indicatie van politisering zal worden gebruikt. De FBI heeft de macht, letterlijk, om het leven van een persoon te ruïneren – om hun woning binnen te vallen, hun eigendom in te nemen en zelfs om hen van hun vrijheid te beroven”, zo staat te lezen in het rapport.

“Het potentiële misbruik van deze macht, of zelfs de schijn van misbruik, tast het fundamentele beginsel van gelijkheid onder de wet en vertrouwen in de rechtsstaat aan. De enorme macht van de FBI is precies de reden waarom de gekozen volksvertegenwoordigers in het Congres krachtig toezicht moeten houden, vooral in het licht van beschuldigingen van misbruik en wangedrag die tot nu toe zijn geuit.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

4 gedachten over “Republikeinen halen stevig uit naar FBI-top: “Gepolitiseerde bureaucratie en rot tot in de kern””

  1. De invloed van de zogenaamde “Democrats” , woke & PoCo-Links dus, lijkt dus even enorm als bij ons deze van de zich democratisch wanenden, die mini partijtjes die zich verschansen, heel stevig tegen elkaar aangeSCHURKt, achter dat “Cordon Discriminatoir”, loden incarnatie van “discriminatie op basis van politieke overtuiging”. Nochtans beweert UNIA dat deze laatste discriminatie één der “beschermde criteria” zou wezen ! Begrijpe wie kan, in casu wie dus politiek-correct mismeesterd gehersenspoeld is met vorte en desinformerende PoCo-propaganda door woke gazettepraat schrijvelaars of door menig hoernalist der audio-visuele media.

  2. De legendarisch FBI directeur J. Edgar besteedde meer tijd en energie in het bespieden van Albert Einstein dan aan de georiganiseerde misdaad. Luidens de liberale canon was Einstein met zijnsociale ideeën niets minder dan een communist. Wat overigens nooit kond hard gemakt worden. Van Einstein is oneliner bekend uit 1901: “Onnadenkend respect voor autoriteit is de grootste vijand van de waarheid.”
    Dat uitgerekend de Republikeinen uithalen naar de FBI-top laat vermoeden dat het sinds de jaren 1930 van kwaad naar erger is gegaan. FBI een variante van de Gestapo. Quid België? De Gestapo is verdwenen (in Duitsland), de technieken werden verfijnd door het Europees neo-liberalmisme…in de strijd tegen de dissidentie. Dissidenten zijn per definitie vijanden van de staat. Dit een universeel feit. Voor hen gelden de Rechten van de Mens niet.

  3. En weer valt de naam van de Joodse schurk en bankier Georges Soros , die ook vele Euroepese politiekers in zijn zak heeft en ook de grote sponser is van de migrantenschepen en linkse NGOs.wanneer gaat palieterke deze man niet eens uitlichten.

Plaats een reactie

Delen