Rousseau: "De vakbonden creëren sfeer dat de regering schuldig is aan hoge facturen"

Conner Rousseau (PHOTONEWS)

Uncategorized

Rousseau: “De vakbonden creëren sfeer dat de regering schuldig is aan hoge facturen”

Wannes Neukermans

In een interview in De Zondag haalt Vooruit-voorzitter Conner Rousseau stevig uit naar PVDA, Vlaams Belang en de vakbonden. Volgens hem zouden de vakbonden mee een sfeer creëren alsof de federale regering schuldig zou zijn aan de hoge facturen. Daarnaast noemt hij PVDA en Vlaams Belang “de beste vrienden van Poetin”.

“Dat veel mensen zich zorgen maken over hun facturen, dát begrijp ik”, geeft Rousseau aan. “Maar de vakbonden brengen een verkeerd signaal. Niet de regering is schuldig aan de inflatie, wel die zot in Rusland: Poetin.”

Beste vrienden van Poetin

Bovendien is het volgens hem opvallend dat PVDA en Vlaams Belang “het meeste lawaai” maken over het beleid. Hij noemt beide partijen “de beste vrienden van Poetin”. “PVDA weigert om Rusland te veroordelen en Vlaams Belang zou Poetin zelfs aan wapens geholpen hebben. Rousseau verwijst hierbij naar een artikel in Humo, waarin staat dat enkele (ex-)Vlaams Belang-politici betrokken zouden zijn met wapendeals.

De staking van woensdag zou vooral in de kaart gespeeld hebben van Vlaams Belang en PVDA, geeft de socialistische partijvoorzitter nog aan. “De vakbonden creëren mee een sfeer dat de regering schuldig is aan de hoge facturen. Dat is gewoon niet eerlijk. Let op: ik sta inhoudelijk achter de meeste eisen van de vakbonden, hè. Ik wil óók een verschuiving van de lasten op arbeid naar vermogen, en dus hogere nettolonen.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

17 gedachten over “Rousseau: “De vakbonden creëren sfeer dat de regering schuldig is aan hoge facturen””

  1. Dát is ook de naakte waarheid.Dat achterlijke rijkeluiszoontje begint te spartelen als een duivel in een wijwatervat.Zijn rijk(je) is stevig aan het afbrokkelen en hij weet dat maar al te goed. Mijn part gaat pvda en vb samen. Volgens mij zou dat nog goede resultaten geven, alleszins, slechter dan wat we nu hebben kan absoluut niet.

  2. bij mijn weten treft Poetin geen enkele schuld.Poetin wilde niet dat de Navo zou uitbreiden richting Rusland en dat werd genegeerd en de gas prijzen waren al aan het stijgen.De rest is het logische gevolg van de anti Poetin politiek.Het woke westen wil het wokisme overal instaureren , de invoer van negers en het holebistelsel.

  3. Die man is nog dommer dan ik dacht. Inflatie was al een heel eind voor de oorlog de kop aan het opsteken. Was het Poetin die verantwoordelijk was voor het aanstellen van een onverkozen minister, een notoir geldverbrander, die oa 60 miljoen gaf aan labo’s voor niet uitgevoerde testen? Is Poetin ook verantwoordelijk voor de bijna 40 miljard gat in onze kas? Basketsloefke is een echte socialist, alles is de schuld van ‘een ander’ nooit van hun zelf. Trouwens heeft hij al verontschuldigingen uitgebracht voor zijn walgelijke uitspraak over vrouwen? Ook opmerkelijk, in de MSM geen woord over die uitspraak.

  4. Die man verklaart in de Zondagskrant dat het Vlaams Belang Poetin aan wapens helpt en zijn bron is volgens de redactie een artikel in de…linkse humo. En de MSM laten dat soort fake news gewoon passeren, net zoals er geen woord gerept wordt als linkse activisten op de klimaattop “minder, minder, minder” roepen? Geert Wilders kan van dit soort “2 maten en 2 gewichten” meespreken terwijl hij gewoon vroeg of zijn mensen meer of minder Marokkanen wilden: Wilders werd vervolgd, de linkse activisten worden dat niet. TVG wordt op de VTM aangepakt omdat hij de lokale pers citeerde op sociale media dat de aanslag op Thomas door een illegaal werd gedaan, hij wordt erop afgerekend, Rousseau met zijn fake news krijgt een platform om VB te veroordelen van iets wat niet waar is, maar krijgt zelf niet eens vragen over de laffe moord door een moslimextremist. Zelfs het woord moslim durven de MSM niet eens meer in de mond nemen. TVG wordt keihard aangepakt en zoals hierboven vermeld Rousseau wordt geen enkele vraag gesteld over niet verkozen ministers die “smeergeld” verbranden en die van zodra weer aan macht 60 miljoen belastinggeld versluizen naar firma’s die zo bedenkelijk zijn dat je dacht enkel in de film, of in Rusland te bestaan. Deze soort “behandelingen” van de MSM zorgen ervoor dat gematigd rechts extremer wordt en dat de maatschappij verzuurd, en helaas terecht. Er moet een einde komen aan deze hegemonie van corrupte traditionele partijen en hun verdedigers ervan. Enkel competente en vooral mensen die door het volk zijn verkozen, niet omdat ze de juiste politieke kaart hebben, moeten aan de macht komen, of ze nu links of rechts zijn. Maar deze salonjoker, die stelt armoede te hebben gekend, met zijn sloefkes van 400€, die DJ speelt en dan verzuurd is als anderen op sociale media likes krijgen, moeten eruit want ze zijn de kern van het probleem. Op de kap van de werkende mensen profiteren en het proberen te verkopen alsof zij alles wat goed was vroeger hebben aan meegewerkt. Afvoeren dat soort oplichters van de werkende klasse.

  5. Wie sloot de kerncentrales?
    Accijnsen, BTW taksen op energie?
    Wie promootte de omschakeling naar aardgas gedurende jaren.
    Hersendode idioten die nu nu koeienscheten verbieden!
    Binnenkort een groene schetenfilter in de ….?
    De sympathie voor psychopatische moordenaar capo di capi Putin, nu nog!, bij socialisten, vooral bij de fancofone kameraden. Linkse en rechtse extremisten, daar kun je niet beter van verwachten.

Plaats een reactie

Delen