Rusland gaat zelf Iraanse aanvalsdrones maken

Bron: Shutterstock

Uncategorized

Rusland gaat zelf Iraanse aanvalsdrones maken

Wannes Neukermans

De Russen zouden nu zelf in eigen land Iraanse aanvalsdrones voor de oorlog in Oekraïne beginnen produceren. Amerikaanse media melden dat Moskou daarover deze maand een overeenkomst met Iran gesloten heeft.

The Washington Post meldt dat de productie binnen enkele maanden lopende zou moeten zijn en dat Iran momenteel ontwerpplannen en belangrijke onderdelen voor de productie deelt met de Russische autoriteiten. De Amerikaanse krant baseert zich op informatie van inlichtingendiensten.

Nauwgezette aanvallen

Russische troepen zetten al maandenlang Iraanse drones in. Die vanop afstand bestuurde vliegtuigen kunnen honderden kilometers ver vliegen, boven een doelgebied cirkelen en heel precies met een explosieve lading op een doelwit neerdalen.

Het Russische leger gebruikt de drones onder meer voor aanvallen op de Oekraïense energie-infrastructuur. Met zijn eigen productie zou Rusland de aanvallen kunnen uitbreiden.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/11/toenadering-moskou-teheran-is-instrument-voor-iraanse-ambities/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

3 gedachten over “Rusland gaat zelf Iraanse aanvalsdrones maken”

  1. Rusland moet nu al, uit miserie, wapens gaan kopen bij kleine spelers om oorlog te kunnen voeren in Oekraïne. Zal Zelenkski de ultieme doom van wijlen Hitler, kunnen realiseren, zijnde Rusland veroveren?

  2. Als ze die gaan maken zoals ze de rest van hun oorlogsmaterieel in elkaar geflanst hebben, is de kans groot dat de eerste aanvallen op Moskou door de russen zelf georganiseerd worden. Zou dat niet mooi zijn ?

Plaats een reactie

Delen