Vraag van de Week: Zal u het WK voetbal in Qatar volgen?

Photo News

Uncategorized

Vraag van de Week: Zal u het WK voetbal in Qatar volgen?

Anton Schelfaut

Zondag start in Qatar het wereldkampioenschap voetbal, maar de voetbalkoorts die hiermee traditioneel gepaard gaat, blijft voorlopig uit. Daardoor werden al verschillende fandorpen geschrapt. Zelfs de Belgische Voetbalbond zag zich genoodzaakt om de stekker te trekken uit haar officiële fandorp door de tegenvallende ticketverkoop. Zal u het WK voetbal in Qatar volgen?

Sportpsycholoog Jef Brouwers ziet verschillende oorzaken voor het uitblijven van de grote WK-hype. Ten eerste speelt de twijfel over de resultaten die de Rode Duivels in Qatar kunnen boeken een rol, vertelt hij in ‘De wereld vandaag’ op Radio 1. Daarnaast zitten veel mensen in met de mensenrechtensituatie in Qatar. Bij de bouw van de stadions lieten duizenden gastarbeiders het leven.

Homoseksuele activiteiten zijn in het land strafbaar en kunnen worden bestraft met een gevangenisstraf. Twee weken voor de start van het WK noemde de Qatarese oud-voetballer en ambassadeur van het toernooi Khalid Salman homoseksualiteit “haram”, wat verboden en onwettig betekent. Hij is van mening dat holebi’s “een mentaal defect” hebben.

Ook het groeiende klimaatbewustzijn is volgens Brouwers een verklaring voor het ontbrekende enthousiasme: veel mensen plaatsen vraagtekens bij de ‘buitenairco’s’ die in de stadions geïnstalleerd zijn.

Alcoholverbod

Vrijdag maakte de wereldvoetbalbond FIFA bekend dat in overleg met gastland Qatar beslist werd om de verkoop van alcoholische dranken te beperken tot het FIFA Fan Festival en andere fanlocaties. De geplande bierverkoop in en rond de acht stadions in Doha wordt zo twee dagen voor de eerste wedstrijd plots geannuleerd. Alcoholvrij bier blijft wel beschikbaar in de stadions.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

8 gedachten over “Vraag van de Week: Zal u het WK voetbal in Qatar volgen?”

  1. Mijn antwoord staat er niet tussen. Ik zal wel eens kijken, de mensenrechten in Qatar interesseren mij maar matig. Vooral de duivels kunnen me maar matig boeien. Hypocriete grootverdieners die een belgisch truitje aantrekken maar hier liefst geen belasting betalen, knielen voor een woke agenda, maar toch gaan sjotten in qatar.

  2. In de MSM wordt het gebrek aan belangstelling geweten aan de mensenrechten. Hoe fout kun je zijn? Een regenboogploeg, die knievallen maakt voor een racistische organisatie als BLM. Wie kan daar nu enthousiasme voor opbrengen. Als nationale voetbalploeg moet je vooral blijven spuwen op de blanke hetero man. En vooral hem beschuldigen van racisme. Het zal je vooral applaus opleveren van een politieke correcte kliek, die nooit naar voetbal kijkt.

  3. Laten we duidelijk zijn: voetbal is geen sport, sport is een fysieke inzet waar je onbetaald of betalend plezier aan beleeft. Voetbal is dus eerder een beroep waar die fysieke inzet gevraagd wordt waarvoor betaald wordt. De bende malloten, waarvan er toch enkele de techniek van onder de knie lijken te hebben, vertikken het meestal van zich in te zetten zoals de meeste werknemers dat elke dag verplicht doen. Bovendien is het bereikte resultaat bij voetbal totaal onevenredig aan de gemaakte investering. Een bedrijf waar 26 personen met een exorbitant loon worden ingezet om met 11 ervan een ondermaats en totaal verwaarloosbaar resultaat te bereiken gaat onherroepelijk op de fles, en gelukkig maar. Want wat er naast lonen voor dat personeel nog moet ingezet worden als middelen om de werkomgeving veilig te houden is totaal buiten proportie. Bovendien wordt dit beroep op ondemocratische wijze voorzien van gunsttarieven waar de gemiddelde werknemer enkel maar van dromen. De meeste van die malloten zijn trouwens bovendien nog expatriats die ook in hun gastland zowat geen belastingen op hun loon betalen. De Lamme Goedzak Vlamingen blijven dit maar slikken. Zum kotzen !

Plaats een reactie

Delen