Trump-aanhanger kleurt verslaggeving Björn Soenens met "fake news"-plakkaat

Schermafbeelding: VRT NWS Laat.

Uncategorized

Trump-aanhanger kleurt verslaggeving Björn Soenens met “fake news”-plakkaat

Carl Deconinck

Een Trump-aanhanger heeft dinsdagavond de verslaggeving van Amerika-correspondent Björn Soenens in VRT NWS Laat opgeleukt. De man stelde zich achter de VRT-journalist op met een plakkaat waarop “FAKE NEWS is CNN” geblokletterd stond.

Terwijl Soenens vanuit Palm Beach in Florida verslag uitbracht over de toekomstplannen van oud-president Donald Trump, die dinsdagavond aankondigde in 2024 opnieuw een gooi naar het presidentschap te zullen doen, was in de achtergrond een Amerikaan met een groot plakkaat te zien. Daarop stond in het groot “FAKE NEWS is CNN” te lezen.

Eerst probeert Soenens de Trump-aanhanger te negeren, maar omdat de man hem afleidt, vraagt hij hem even plaats te maken. De grappenmaker wil echter van geen wijken weten en blijft gedurende het hele interview in beeld staan. Later beschrijft Soenens de man als iemand die “onze sympathie probeert te wekken, maar daar niet in slaagt”. De Amerikaan viel echter niet de VRT aan, maar wel de Amerikaanse televisiezender CNN.

Toch kunnen veel Vlaamse Twitteraars de actie best smaken. Zij vinden dat Soenens en de VRT ook niet bepaald gebalanceerd zijn in hun verslaggeving over de VS. Ze zeggen al lachend dat de Amerikaan hun sympathie wel heeft. “Geweldig!”, “Fantastisch!” en “Soenens wordt herkend”, klinkt het onder meer.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

3 gedachten over “Trump-aanhanger kleurt verslaggeving Björn Soenens met “fake news”-plakkaat”

Plaats een reactie

Delen