Taal Aktie Komitee (TAK) overplakt achttalige aankondiging CAW Gent: "Nederlands als voertaal, ook voor bijstand"

De overplakte aankondiging. Foto: TAK (Facebook)

Uncategorized

Uw mening: Bouchez kan een grotere politieke rol spelen dan Lachaert

Wannes Neukermans

Er zijn geregeld meningsverschillen tussen Open Vld en MR, en tussen hun voorzitters Egbert Lachaert en Georges-Louis Bouchez. Hoewel de meeste lezers geen van beiden écht weten te appreciëren, zien ze Georges-Louis Bouchez toch liefst de grootste rol van de twee spelen in de nationale politiek.

94 procent van de lezers hoopt dat Georges-Louis Bouchez (MR) een grotere rol dan Egbert Lachaert (Open Vld) gaat spelen in de toekomst. De overige zes procent kiest voor Lachaert. Maar in de reacties blijkt duidelijk dat het voor de meeste lezers kiezen was tussen de pest en de cholera. “Als het voor Wallonië ervan afhangt, dan is Bouchez realistischer qua aanpak van financiën en migratie, als het voor Vlaanderen ervan afhangt, dan zijn beiden even slecht”, klinkt het. “Met Bouchez zijn fratsen kan je af en toe nog lachen, door die van Egbert moet je gewoon janken”, voegt iemand eraan toe.

Vorige week was Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert te gast in de studio van ‘C’est pas tous les jours dimanche’ om meer uitleg te geven bij de benoeming van Alexia Bertrand tot staatssecretaris voor Begroting en Consumentenzaken. Daar gaf Lachaert aan de spanningen tussen de liberale partijen van de afgelopen maanden te betreuren. Hij verwees onder andere naar een “persoonlijke aanval” van MR-Kamerlid Marie-Christine Marghem aan het adres van premier De Croo (Open Vld) in het dossier van de kernuitstap. “Ik zie sommige parlementsleden onze minister aanvallen op een manier die bijna een kopie is van die van het Vlaams Belang”, aldus Lachaert.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/11/vraag-van-de-week-welke-liberale-partijvoorzitter-ziet-u-het-liefst-een-grotere-rol-spelen/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

2 gedachten over “Uw mening: Bouchez kan een grotere politieke rol spelen dan Lachaert”

  1. Bouchez vs Lachaert. Lachaert is een dikke nul in de politiek maar op zijn plaats bij OVLD, een partij voor politieke analfabeten. En voor het nog niet zou weten, de favoriete partij van Bart Dewever die met zijn dieet niet alleen overtollige kilo’s verloren heeft maar ook zijn gezond verstand.

Plaats een reactie

Delen