Uw Mening: De opgestapte stadsdichters zijn een mooie besparing voor Antwerpen

Antwerpen (Illustratie: Shutterstock)

Uncategorized

Uw Mening: De opgestapte stadsdichters zijn een mooie besparing voor Antwerpen

Wannes Neukermans

De Antwerpse cultuursector protesteert al wekenlang tegen de besparingen op cultuur door het stadsbestuur. In navolging van Ruth Lasters, die in september al ontslag nam, trekken nu ook de vijf andere stadsdichters de deur achter zich dicht. Cultuurschepen Nabilla Ait Daoud (N-VA) noemde het stadsdichterschap al “niet meer van deze tijd”, en quasi alle lezers zijn het daarmee eens.

“Waarom enkel stadsdichters”, vraagt een lezer zich af. “Waarom geen stadsjongleurs, stadsklompendansers, stadsclowns, stadsdidgeridooers of stadspaaldanseressen?” Daarom is het volgens hem geen slechte zaak dat de stadsdichters ermee ophouden. “Ik vraag me af hoeveel Antwerpenaren een bal geven om die stadsdichters”, voegt Gunter Deleyn daaraan toe. “Daarbij, dat stuk poëtische ontlasting dat Mv. Lasters naar buiten bracht was geen gedicht maar een pamflet van de PVDA.”

De kritiek op schepen van Cultuur Nabilla Ait Daoud (N-VA) klinkt steeds luider, zelfs bij coalitiepartners Vooruit en Open Vld. Beide partijen zijn tégen de gemaakte beslissing om de projectsubsidies te schrappen. Dat liet ook gouverneur Cathy Berx zich dit weekend ontvallen tijdens een benefietvoorstelling in De Singel. “Veel liever dan op straat – node smekend om dialoog en geld – wil ik onze jonge kunstenaars horen en zien op een podium”, aldus de cd&v-politica.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/11/vraag-van-de-week-zullen-de-stadsdichters-gemist-worden-in-antwerpen/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

1 gedachte over “Uw Mening: De opgestapte stadsdichters zijn een mooie besparing voor Antwerpen”

  1. Hoe minder subsidieslurpers hoe beter. Die “kunstenaars” mogen zoveel aan kunst doen als ze er zin in hebben maar dan wel op eigen kosten. Er zijn echt wel dringender zaken om belastinggeld aan uit te geven.

Plaats een reactie

Delen