Vader vermoordt dochters van 5 en 8 jaar in Waardamme

Illustratie: Shutterstock

Uncategorized

Vader vermoordt dochters van 5 en 8 jaar in Waardamme

Wannes Neukermans

In het West-Vlaamse Waardamme (Oostkamp) heeft een vader woensdagavond zijn dochters van 5 en 8 jaar vermoord. Relationele problemen zouden aan de basis van het drama liggen. Intussen is hij opgepakt.

Woensdagavond rond 21u raakte het familiedrama bekend en na een korte politieactie werd de vader opgepakt. Hij zou zelfmoord hebben willen plegen, maar is daar niet in geslaagd.

Leerlingen ondersteund

De moeder van de kinderen zou sinds enkele maanden niet meer bij de vader wonen, die op een aardappelboerderij in Waardamme woonde. Het echtpaar had er in 2021 ook een gastenverblijf geopend.

De twee kinderen zaten op de Vrije Basisschool De Kiem in Ruddervoorde, waar het nieuws ook bekend is. De leerlingen krijgen ondersteuning van het zorgteam van de politie. Later zal er ook gewerkt worden met de rouwkoffer, om kinderen zo goed mogelijk te helpen.

Het parket van West-Vlaanderen bevestigt de feiten en het onderzoek loopt onder leiding van de onderzoeksrechter. De dienst slachtofferhulp is ook ingeschakeld om de klasgenoten en de leerkrachten van de betreurde meisjes op te vangen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

3 gedachten over “Vader vermoordt dochters van 5 en 8 jaar in Waardamme”

  1. Goede raad voor alle jongemannen die dit lezen. Trouw nooit. Er is professionele literatuur om ervoor te zorgen dat je partner je meermaals per dag belt om te zeggen dat ze van je houdt en in je armen springt wanneer je thuis komt. Zonder ring. Mannen hebben geen luisterend oor nodig om hun problemen in kleine stukjes te hakken. Mannen zijn niet met emotionele intelligentie geboren. Lees “how to be a 3% man” van Corey Wayne. In de inleiding van het boek, wat je 10 tot 15 keer moet lezen om het begrijpen, staat ook expliciet vermeld dat als alle mannen het boek zouden lezen en beheersen, de maatschappij er beter zou uitzien en kinderen niet hoefden te lijden voor de fouten die volwassenen maken. Psychologen, medicatie of zelfmoordlijnen gaan u niet helpen. Succes met vrouwen zal u helpen en uiteindelijk iedereen helpen.

  2. Bij zulke momenten vind ik het niet verantwoord dat de doodstraf werd afgeschaft. Een afschuwelijke wraakmoord, twee kinderren van 5 en 8 jaar oud vermoorden, om zijn (ex) vrouw te treffen. Hier werd een rode lijn overschreden en daarvan moet hij de consequenties aanvaarden. En dat ga je niet oplossen met een gevangenisstraf die eindigt met een elektronische enkelband. Gerechtigheid voor de slachtoffers is het minimum minimorum. Dat hij zijn verantwoordelijkheid opneemt en een einde maakt aan zijn miserabel bestaan in de samenleving. Sterkte aan de moeder en nabestaanden.

Plaats een reactie

Delen