VRT-voorzitter Frieda Brepoels (N-VA): "Aandacht voor Vlaamse identiteit groeit bij VRT"

Frieda Brepoels (Foto: Belga)

Uncategorized

VRT-voorzitter Frieda Brepoels (N-VA): “Aandacht voor Vlaamse identiteit groeit bij VRT”

Wannes Neukermans

Voormalig N-VA-parlementslid en burgemeester van Bilzen Frieda Brepoels werd eind 2021 voorzitter van de raad van bestuur van de VRT. In een interview met Knack geeft ze aan dat de VRT steeds meer aandacht wil geven aan de Vlaamse identiteit, en niet zozeer omdat de N-VA daar wel bij zou varen. “Dat is goed voor alle Vlamingen.”

https://redactie.palnws.be/2022/06/huiszoekingen-bij-de-vrt-fraude-belangenvermenging-en-vriendjespolitiek/

In het Vlaamse regeerakkoord staat dat de VRT de Vlaamse identiteit moet versterken en uitdragen. Daar zijn nu ook percentages voor afgesproken. “Twee derde van de zendtijd in prime time moet bijvoorbeeld gevuld worden met Vlaamse producties. Er moeten ook programma’s gemaakt worden rond sleutelmomenten in de Vlaamse geschiedenis, zoals het programma over dichter Paul Van Ostaijen of schilder Roger Raveels”, legt Brepoels uit.

Sihame

Zo komt er volgend jaar nog Het Verhaal van Vlaanderen uit, waarin Tom Waes de grote momenten uit de geschiedenis van Vlaanderen naspeelt. “Maar ook met de canon die eraan komt”, zegt Brepoels. “Ik heb gevraagd om daar voldoende aandacht aan te besteden. “De aandacht voor de Vlaamse identiteit groeit bij de VRT en dat is niet alleen goed voor onze partij, maar voor alle Vlamingen.

Brepoels reageerde in het interview ook op de kritiek die de besparingsplannen kregen, met alle vakbondsacties. “Er is geen alternatief voor de besparingen”, vertelt ze. Ten slotte had ze het nog over de geplande documentaire over Sihame El Kaouakibi. Op de vraag of de VRT die documentaire wel moet uitzenden, reageerde ze: “Dat is niet mijn bevoegdheid, daarover beslist het management. Dat zal dat ook doen, rekening houdend met het maatschappelijk belang en los van wat de buitenwereld daarvan vindt.”

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/10/vlaams-belang-hekelt-ondervertegenwoordiging-in-vrt-amusementsprogrammas-vooringenomen-en-links-liberaal-bastion/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

10 gedachten over “VRT-voorzitter Frieda Brepoels (N-VA): “Aandacht voor Vlaamse identiteit groeit bij VRT””

  1. Mevr Brepoels moet in haar positie (veilig stellen van het postje) – de indruk opwekken alsof de VRT enorm Vlaams gezind is – De VRT is al generatie lang een Extreem Linkse zender ,die bij ieder rechts argument , ofwel hun hoofd wegdraait , ofwel rechts afbreekt tot op de wortel – Onze Politica maakt haar zelf iets wijs

  2. Ik denk dat men eerder het monster van Loch Ness gevonden heeft dan de VRT aandacht zal hebben voor de Vlaamse identiteit. De VRT is nu eenmaal uitgevonden om de Vlamingen te beduvelen.

  3. Het wordt steeds duidelijker: NVA bestaat niet meer. Het is nu NBA: Nieuwe Belgische Alliantie. En, wat betreft koeke tiene Brepols, zoals steeds: ” Eigen postje eerst !”. Out !

  4. De perceptie blijft gewekt dat het eerder een Gents sossewieters onderonsje blijkt. Kennelijk komt het journaille overwegend uit Gent en het Gentse. Vroeger bleken de meeste BRT toplui ook al veelal uit Gent afkomstig te zijn.

  5. Frieda, dat is hoopvolle taal maar van de zogezegd vastgestelde wending heb ik nog niet veel gezien. Hoe zit dat met die geheime censuur commissie dat onder uw ogen zijn woke-cultuur propageert? Woke is niet Vlaams weet je. En hoe zit dat met de zendtijd vertegenwoordigers van het VB? Een doorn in je oog en tot grote ergernis van iedere Vlaamsvoelende. Je moest toch weten dat het niet vermelden van belangrijke Vlaamse bijeenkomsten en activiteiten ook een vorm van censuur is en daar is de VRT sterk in. Er is meer te doen, beste Frieda, dan een artikeltje pennen of een interviewke geven… Werk maar wat door: de VRT stoep is en blijft rood en vuil!

Plaats een reactie

Delen