Wallonië wacht nog even met verbod op meest vervuilende wagens

Illustratie: Shutterstock

Binnenland politiek

Wallonië wacht nog even met verbod op meest vervuilende wagens

Wannes Neukermans

Waals minister van Omgeving Céline Tellier (Ecolo) is van plan om het totaalverbod op de meest vervuilende wagens uit te stellen tot 2025. In volle crisis hebben niet alle betrokken gezinnen de middelen om een nieuwe wagen te kopen, legde ze uit op LN24.

Het Waals Gewest zou normaal in 2023 een verbod op wagens die dateren van voor de Europese uitstootklasse en alle auto’s met Euronorm 0 laten ingaan. Vanaf 2024 zouden dan alle wagens onder Euronorm 2 verboden zijn.

Nu wil Tellier die beslissing uitstellen, deels door de huidige crisis en deels door de minimale impact op de uitstoot. Er zouden slechts 4.500 huishoudens, 0,31 procent van de voertuigen in het verkeer, betrokken zijn. In volle koopkrachtcrisis wil de Ecolo-minister die gezinnen niet verplichten om een nieuwe auto te kopen.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2021/09/impact-lez-op-luchtkwaliteit-niet-indrukwekkend-we-moeten-ons-afvragen-of-dit-nog-zinvol-is/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

3 gedachten over “Wallonië wacht nog even met verbod op meest vervuilende wagens”

  1. Dankzij N-VA hebben diesels euronorm 5 het al moeilijk om door de keuring te geraken in Vlaanderen! Wie aan de taalgrens woont weet waar hij moet zijn! In Wallonië bestaat die dieseltest niet en je wagen is toch in orde! Ooit zei er een koning: Petit pays petit esprit! Hij had nog gelijk ook!

Plaats een reactie

Delen