Zware aarbeving in Indonesië eist zware tol: minstens 162 doden

Twitter @ReVelivNESIA

Uncategorized

Zware aardbeving in Indonesië eist zware tol: minstens 162 doden

Carl Deconinck

Maandag vond er in de provincies West-Java in Indonesië een aardbeving plaats met een kracht van 5,6 op de schaal van Richter. Daarbij kwamen minstens 162 mensen om het leven. Er zijn ook heel wat gewonden.

Het epicentrum lag in de stad Cianjur. Daar is de schade erg groot. De gouverneur meent dat het aantal slachtoffers een pak hoger ligt, maar het werkelijk cijfer zal pas later zeker zijn. De plaatselijke autoriteiten melden dat 377 mensen gewond zijn geraakt. Reddingswerkers zoeken momenteel vaan een dertigtal mensen, maar de kans dat ze nog mensen levend terugvinden wordt steeds kleiner.

Moeilijk bereikbaar

Het getroffen gebied is bergachtig en daarom moeilijk bereikbaar. Bovendien is er ook schade aan de infrastructuur en zijn er naschokken. De aardbeving beschadigde duizenden huizen en meer dan 10.000 mensen zouden dakloos zijn. De Indonesische president, Joko Widodo, beloofde dat de overheid de schade zal vergoeden. Er was ook een grote toevloed van gewonden richting ziekenhuizen, die moesten heel wat mensen buiten behandelen. De beving was ook voelbaar in de hoofdstad Jakarta, zo’n 100 kilometer verderop, waar mensen uit hoogbouw werden geëvacueerd.

Aardbevingen komen vaak voor in Indonesië, dat zich op het Pacifische “ring van vuur” -gebied van tektonische activiteit in de Stille Oceaan bevindt. Het land heeft een geschiedenis van verwoestende aardbevingen en tsunami’s.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

1 gedachte over “Zware aardbeving in Indonesië eist zware tol: minstens 162 doden”

  1. Op het VRT journaal om 19hr00 van maandagavond kwam als eerste onderwerp de LBGTQ+ armband saga van Qatar aan bod! Meer dan 5 minuten werd erover geleuterd! Dat in Indonesië meer dan 160 mensen het leven lieten was ondergeschikt!Om 20hr30 in de Afspraak kwam het nogmaals aan bod! Hoe inclusief allemaal…..

Plaats een reactie

Delen