Beschuldigden terreuraanslagen dagvaarden Van Quickenborne over gevangenentransport

Vincent Van Quickenborne (Photonews)

Uncategorized

Beschuldigden terreuraanslagen dagvaarden Van Quickenborne over gevangenentransport

Wannes Neukermans

Zes beschuldigden in het assisenproces over de islamitische terreuraanslagen van 22 maart hebben Justitieminister Vincent Van Quickenborne gedagvaard in kort geding. Ze zijn het niet eens met de manier waarop ze elke dag venuit de gevangenis worden getransporteerd naar het gerechtsgebouw in Haren.

Al sinds het begin van het terreurproces klagen de beschuldigden over de omstandigheden waarin ze dagelijks worden overgebracht. Vooral de naaktfouilles, de blinddoeken en de koptelefoons met muziek vinden ze ergerlijk. Eén van de verdachten beschuldigde de politie ervan hem hardhandig te hebben aangepakt, maar onderzoek wees uit dat hij de verwondingen aan zichzelf had aangedaan.

Overleg zonder resultaat

Achter de schermen hadden de advocaten van de beschuldigden en de federale politie al een overleg, maar dat heeft niets opgelost. Mohamed Abrini, Sofien Ayari, Salah Abdeslam, Bilal El Makhouki, Ali El Haddad Asufi, en Hervé Bayingana Muhirwa dagvaarden daarom minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) in kortgeding.

De zitting daarover zal maandag al plaatsvinden, maar op welke locatie is nog onduidelijk. De beschuldigden willen volgens hun advocaten aanwezig zijn, maar of dat dan wél in Haren zou kunnen, is nog niet geweten.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/11/meerdere-slachtoffers-aanslagen-brussel-krijgen-oproepingsbrief/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

10 gedachten over “Beschuldigden terreuraanslagen dagvaarden Van Quickenborne over gevangenentransport”

  1. Die terroristen hebben toch niets te verliezen daar ze in Parijs reeds levenslang kregen! Dit gaat een georchestreerd showproces worden! Voor de advocaten is dit mooi meegenomen en gratis reclame! Kunnen de slachtersoffers en/of hun nabestaanden geen klacht indienen tegen Q en co omdat ze op kosten van de belastingbetaler terroristen weduwen en hun koters binnenvlogen en dat deze ondertussen voor de rest van hun dagen een Win for Life kregen?! De overheid die trouwens nog steeds in gebreke blijft met de uitbetaling en met de verzekeringsmaatschappijen onder een hoedje speelt! Het fameuze fonds is tot op heden ook nog dode letter! Een rechtstaat onwaardig voor zover we die nog hebben?!

  2. De slachtoffers van die aanslagen en hun familie en de nabestaanden van de doden zouden Quikie/ de Belgische staat moeten dagvaarden voor het vertroetelen van moslims, waardoor die aanslagen konden plaatsvinden en waardoor die terroristen weten dat ze zich alles kunnen permitteren. De advocaten die dit schandalig vertoon op poten hebben gezet, zouden moeten verplicht worden om dat moslim crapuul zelf naar het proces te begeleiden. Indien ze weigeren, het proces zonder de beschuldigden voeren en ze laten wegrotten in hun cel. Oei ! Neen ! Mag niet van EU ! En dat allemaal via advocaten van dat moslim gespuis, wat betaald worden, via belastingen. De slachtoffers, familieleden en nabestaanden betalen daar ook voor. Dit is niet meer te harden.

  3. Koptelefoons met luide muziek is een techniek die als folteren wordt beschouwd. Werd door de CIA gebruikt op Guantanamo (Afghanistan enz.) met Al Qaeda verdachten. Globaal worden de huidige IS terroristen beter behandeld dan de voormalige repressieslachtoffers in België na de machtswissel bij de exit van de Duitsers, september 1944. Bovendien riskeren de terroristen niet eens de doodstraf. Weigeren om voor de (militaire) rechtbank te verschijnen konden de repressieslachtoffers zich helemaal niet veroorloven. Ook geweld op politiek gedetineerden behoorde toen tot de dagelijkse kost in de Belgische gevangenissen. Terroristen zijn geen misdadigers van gemeen recht maar oorlogsmisdadigers. Terroristen laten berechten door het Hof van Assisen een gunstmaatregel, analoog met een VIP behandeling.

  4. Oeps, de Q zal er maandag niet bij zijn want hij zit ergens in het verborgene omdat die bang heeft. Alle sekten krijgen elk jaar ondanks de scheiding van kerk en staat 1 miljard € subsidie zodat mannen in lange vrouwenkleren kunnen rondlopen. Eerst de slachtoffers vergoeden eventueel met die dotatie en dan kunnen we verder praten, zo niet zal de straf halalwijs uitgevoerd worden, ingraven en stenigen zoals de pedoprofeet het wil.

  5. Volgens de VRT specialist zou nochtans een tracker een vorm van vrije meningsuiting moeten zijn. Althans voor zover het Elon Musk betreft. Doe dat bij de Quick en weten we onmiddellijk waar hij zit. Waar blijft de vrije meningsuiting hier in België? Allez VRT waar is je specialist ter zake?

  6. Van één ding mag justitie zeker zijn ; ze vertegenwoordigt in deze absoluut niet de stem van het volk, dat haar betaalt. Die advocaten (pro deo) die de zaak proberen te manipuleren verschuilen zich achter de stelling dat iedere beschuldigde recht heeft op verdediging. Jawel, maar moet een rechtbank daarom ook ingaan op de arrogante eisen van personen die onnoemelijk veel leed hebben veroorzaakt ? Die advocaten hebben de kans gemist om sereen en met zin voor rechtvaardigheid de publieke opinie NIET tegen het hoofd te stoten. Zonder het wellicht te beseffen hebben ze zich buiten de wil van het volk gesteld, door totaal overbodige, zelfs ongepaste en belastinggeld kostende acties te ondernemen.

Plaats een reactie

Delen