Britse ambtenaren mogen niet meer spreken van kerstfeestjes en moeten alcohol mijden, "om mensen van ander geloof niet buiten te sluiten"

Shutterstock

Uncategorized

Britse ambtenaren mogen niet meer spreken van kerstfeestjes en moeten alcohol mijden “om mensen met ander geloof niet uit te sluiten”

Carl Deconinck

Brite ambtenaren hebben nieuwe richtlijnen ontvangen over de vieringen van kerst en eindejaar. Ze mijden maar beter “kerstfeestjes” en houden het best alcoholvrij op hun eindejaarsvieringen. Een al te christelijk element zou weleens mensen van een ander geloof kunnen buitengesloten doen voelen.

De maatregelen zouden niet komen vanuit de regering, maar wel bepaald zijn door individuele leidinggevende ambtenaren. Zij geven zo hun interpretatie aan de officiële richtlijnen rond geloofsovertuigingen in het overheidsapparaat. Een ambtenaar wijst erop dat ook Partygate, de schandalen rond de lockdownfeestjes die leden van de regering van Boris Johnson vierden tijdens de coronapandemie, een rol speelt in de huidige ontwikkelingen.

Inclusie

Kerstfeesten zijn toegestaan in de ambtenarij, maar officiële richtlijnen vertellen managers om “er rekening mee te houden dat niet iedereen alcohol drinkt”. Volgens The Telegraph hebben een aantal ambtenaren van hun oversten ook te horen gekregen dat het hen verboden is om naar eindejaarsvieringen te verwijzen als “kerstfeesten”, uit angst dat een dergelijke beschrijving mensen van verschillende religies zou kunnen uitsluiten.

Een ambtenaar beweert ook dat hem werd verteld om een restaurant te vinden voor het feest van zijn bureau dat geen alcohol serveert, in de hoop inclusiever te zijn voor degenen in het personeelsbestand die geen alcohol drinken. “We bevinden ons in een situatie waarin, in naam van inclusiviteit, één personeelslid mag dicteren wat andere personeelsleden wel of niet mogen drinken”, zei een naamloze ambtenaar tegen de krant.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

8 gedachten over “Britse ambtenaren mogen niet meer spreken van kerstfeestjes en moeten alcohol mijden “om mensen met ander geloof niet uit te sluiten””

  1. Engeland gaat zich te pletter rijden door xenofiele, autochtonofobe politiek-correcte excessen. Zij doen maar, gelukkig zijn wij die barstensvol van oubollige folklore gedoe staande Bokrijk-natiestaat kwijt door de brexit.
    Oef ! Laat ze gerust afglijden tot “oblivion”.

  2. Voorover gebogen, met de kont uitnodigend omhoog, om zich multicultureluurs te laten pakken door Saracenen ? FOERT ! “Kerstfeestjes” en “alcohol” behoren tot de EigenVolkse folklore en wij sluiten ons niet aan bij de PoCo-gedegenereerde,gifGroene, eco-fascistische trend van “Andermans’ volk eerst, Eigen Volk kan verrekken” !

  3. Welke fundamentalist legt dergelijke regels op? Ik hoop dat de Britse ambtenaren een zalig KERSTfeest gaan meemaken en zich met kerst oud op nieuw te pletter gaan zuipen, met een resem feestjes achteraf in januari met heel veel alcohol. Gaan wij straks ook nog moeten een schaap de keel oversnijden in ons bad om te laten geloven dat wij “hun cultuur genegen zijn”, hoelang nog voor de overheid onze vrouwen ook verplicht van in boerka te komen werken omdat we “hun cultuur genegen zijn”? Neen! Dezen die zich niet aangesproken voelen over onze feesten of ze katholiek of anders geïnspireerd zijn, moet zich maar terug naar hun land van herkomst gaan en daar hun cultuur verder beleven. We zullen ze niet missen, en weet je…we zouden er nog een groot feest om vieren. We hebben onze cultuur, de Engelsen de hunne en KERST hoort daarbij en geen enkele woke idioot zal ons daarvan afbrengen. Sinterklaas hebben ze al geprobeerd te stelen, van kerst en oud op nieuw blijven ze af!

  4. Geen greintje eigen fierheid hebben die Engelsen nog. Laat ze hun alcoholvrije kontverheffingsrituelen onder elkaar beleven. En leute dat ze hebben!
    Laat het ware kerstfeest/beest los in privé-clubs waar pottenkijkers van uitgesloten zijn.

  5. Dit is geen nieuws voor mij. In Angelsaksische bedrijven en bureau’s in ons land (zoals Jacobs, Worley, …) manen ze sinds vele jaren hun werknemers aan om digitale “feestwensen” (met mooie bedrijfslogo’s uiteraard) naar hun klanten te sturen, het woord “Kerstmis” komt daar al lang niet meer op, en dit in alle mogelijke (vreemde) talen, behalve het Nederlands (ook naar de Ned.”core clients” !), ook die kunnen al jaren de pot op.

Plaats een reactie

Delen