Brussel trekt 1 miljoen euro uit voor "strijd tegen discriminatie bij aanwerving"

Bernard Clerfayt (DéFI). Photo News

Binnenland politiek

Brussel trekt 1 miljoen euro uit voor “strijd tegen discriminatie bij aanwerving”

Anton Schelfaut

De Brusselse regering trekt 1 miljoen euro uit voor 20 projecten die strijden tegen “discriminatie bij aanwerving”. Op die manier wil Brussels minister van Werk Bernard Clerfayt (DéFI) “alle Brusselse talenten toegang geven tot de arbeidsmarkt”.

Volgens Clerfayt worden momenteel nog te veel werkzoekenden het slachtoffer van discriminatie op basis van hun huidskleur, seksuele geaardheid, geslacht, origine of leeftijd. Daardoor wordt talent ten onrechte uitgesloten van de Brusselse arbeidsmarkt, oordeelt hij. Om deze vorm van discriminatie tegen te gaan, lanceerde hij een projectoproep met als thema ‘origine’. Er werden 38 projecten ingediend door de verenigingssector. Daarvan werden er 20 geselecteerd door een onafhankelijke jury van deskundigen.

Culinaire talenten

Een van de projecten, ‘Nakanek’, richt zich op “de culinaire talenten van de diversiteit”. Het biedt nieuwkomers de mogelijkheid om deel te nemen aan stages in een foodtruck in combinatie met een opleiding Frans als vreemde taal, een inleiding tot digitale technologie en een cursus burgerschap. Die vaardigheden moeten de tewerkstelling van nieuwkomers bevorderen.

“Deze subsidie van één miljoen euro toont aan dat in het Brussels Gewest de strijd tegen discriminatie bij aanwerving een prioriteit blijft. Gezien de huidige context mogen we ons een deel van het Brusselse talent niet ontzeggen. Dat zou sociale verspilling zijn. De jobkansen moeten ten goede komen aan alle Brusselaars, ongeacht hun persoonlijke kenmerken”, aldus Clerfayt.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

12 gedachten over “Brussel trekt 1 miljoen euro uit voor “strijd tegen discriminatie bij aanwerving””

  1. Dat deze Vlaminghater dan maar eens begint met de discriminatie van de Vlamingen aan te pakken, die wettelijk recht hebben op bepaalde percentages in officiële organismen en waarvoor wij betalen. Vreemd initiatief van deze racistische partij, die haar haat concentreert op alle Vlamingen, niet alleen de Brusselse. Zet de emmer maar al klaar!

  2. toch raar dat een Vlaminghater daar de lakens uitdeelt , nochthans is het door dat Vlaams geld dat Brussel – nog NIPT overleeft , en wat betreft Discriminatie bij aanwervingen – ik zal zelf wel bepalen , wie ik aanwerf in mijn bedrijf ,ik ben diegene die de boel moet draaiende houden , gaan ze nu ook al zeggen wie uw bedrijf moet runnen
    Dat ze zo maar verder doen , dan zullen er nog vele firma’s wegtrekken uit zijn Brussel – en zal hij het alleen nog maar moeten doen met Franstaligen en vreemdelingen – uitgerekend die , mensen die ocharme maar 1 taal spreken (Frans) en uitgerekend daar waar de werkloosheid immens is – succes

  3. Dat alles geldt wel te verstaan niet voor discriminatie van blanke autochtone Vlaamse mannen en vrouwen, al de rest is per definitie gediscrimineerd en kan dus beroep doen om aan een job te geraken, wat ik sterk betwijfel.

  4. Nog wat geld dat in de bodemloze put wordt gegooid! Foodtrucks gaan werk verschaffen aan de jeugd?! Een op de twee jongeren hangt aan de crack of ketamine! De drug Deliveroo koeriers draaien overuren! Brussel een stad waar Vlamingen enkel graag gezien zijn voor hun geld?! In de hospitals worden de Arabieren in hun taal geholpen voor Vlamingen is het: Oui mais…..

  5. “Autochtonofobie” en “Anti-blank racisme/discriminatie” zijn termen die men vruchteloos probeert de traceren onder “zoeken” op de webstek van UNIA, er verschijnen dan louter algemeenheden over “racisme/discriminatie” en niks specifieks ter zake. Probeer het zelf gerust ook eens. Verbaasd ? Ik niet ! “Tweezakkerij” is immers een politiek-correcte norm.

  6. Dat spreekt voor zichzelf dat die discriminatie vooreerst moet worden aangepakt op ons eigen Belgisch volk. Waarom krijgen de Vlamingen nergens hun quorum in de Brusselse besturen? Dat zou tenminste al een goede start zijn in plaats van die mislukte diversiteit enn multicul op te hemelen en te verheerlijken. Eens dat geregeld kunnen we ook eens kijken naar de immigranten waar enig talent schuilt.

Plaats een reactie

Delen