Drie doden en drie gewonden bij schietpartij in Parijs

Illustratiebeeld. Shutterstock

Uncategorized

Drie doden en drie gewonden bij schietpartij in Parijs

Anton Schelfaut

In Parijs zijn drie doden en drie gewonden gevallen bij een schietpartij op straat. Een van de gewonden raakte zwaargewond. Dat meldt het Franse parket. Het incident vond plaats in het tiende arrondissement van de Franse hoofdstad, in de buurt van de treinstations Paris Nord en Paris Est. De schutter, een man van 69 die mogelijk racistische motieven had, werd aangehouden.

De schietpartij vond plaats in het tiende arrondissement van Parijs. Er werden schoten gelost in een Koerdisch centrum, een restaurant en een kapsalon in de Rue d’Enghien. “Er waren zeven tot acht schoten op straat, het was totale paniek, we sloten onszelf binnen op”, getuigde een winkelier aan het Franse persagentschap AFP.

De schutter raakte zelf ook gewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis. Hij werd gearresteerd in het kapsalon. Het zou gaan om een 69-jarige Fransman die bekend was bij de politie wegens twee eerdere moordpogingen. De man zou vorig jaar een migrantenkamp hebben aangevallen met een zwaard. Dat bericht BFM TV.

De burgemeester van Parijs, Anne Hidalgo, heeft op Twitter de ordediensten bedankt voor hun “doortastend ingrijpen bij de vreselijke aanslag”. “Onze gedachten gaan uit naar de slachtoffers en hun families. Wij staan aan hun kant.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

2 gedachten over “Drie doden en drie gewonden bij schietpartij in Parijs”

Plaats een reactie

Delen