Elon Musk. Photo News

Uncategorized

Elon Musk beschuldigt Google van censuur: “Ze laten geregeld links verdwijnen”

Carl Deconinck

De Twitter Files hebben al heel wat stof doen opwaaien. Ze bewijzen hoe het socialemediabedrijf het publieke debat manipuleerde en verstoorde. Dit gebeurde op basis van een linkse agenda, maar ook op bevel van de geheime diensten. Dat geldt ook voor andere technologiebedrijven.

De CEO van Twitter, Elon Musk, verklaarde dinsdag na de nieuwste vrijgave van de Twitter Files dat Twitter zeker niet het enige bedrijf was dat actief bezig is met online censuur. Hij wees erop dat Google zelfs links uit de zoekmachine haalt. Dat vertelde Musk in een reactie op een tweet van de linkse journalist Glenn Greenwald. Die laatste had het volgende gezegd: “Voor de misdaad van het melden dat de Amerikaanse veiligheidsdiensten sterk betrokken zijn bij het censuurregime van big tech, en voor het bekennen dat hij dit diep verontrustend vond, hebben liberalen een volledige week gespendeerd met te zeggen dat Matt Taibbi psychische problemen heeft en therapie nodig heeft.”

(Lees verder onder de tweet)

Niet alleen Twitter

Greenwald wijst ook op een andere tweet van Taibbi: “De regering stond niet alleen voortdurend in contact met Twitter, maar met vrijwel elk groot technologiebedrijf. Deze omvatten Facebook, Microsoft, Verizon, Reddit, zelfs Pinterest en vele anderen. Spelers uit de industrie hielden ook regelmatig vergaderingen zonder overheid.”

Musk reageerde: “De meeste mensen waarderen de betekenis van het punt dat Matt maakte niet: Elk socialemediabedrijf is bezig met zware censuur, met aanzienlijke betrokkenheid van de overheid. Google laat bijvoorbeeld regelmatig links verdwijnen.”

Volgens Greenwald maakten de Democraten misbruik van hun machtspositie in het Congres en het Witte Huis. Ze riepen de eigenaars van technologiebedrijven bij zich en eisten meer censuur. Ze dreigden daarbij met straffen.

De situatie was zo extreem dat zelfs ex-FBI-advocaat Jim Baker, die in opspraak kwam wegens zijn betrokkenheid bij verschillende eenzijdige onderzoeken naar voormalig president Donald Trump, zei dat de FBI zich “vreemd” gedroeg.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

2 gedachten over “Elon Musk beschuldigt Google van censuur: “Ze laten geregeld links verdwijnen””

Plaats een reactie

Delen