Gelekte WhatsApp-berichten tonen aan dat De Croo gelogen heeft over begroting

Alexander De Croo (Shutterstock)

Uncategorized

Gelekte WhatsApp-berichten tonen aan dat De Croo gelogen heeft over begroting

Wannes Neukermans

Alexander De Croo en WhatsApp, het blijft een pijnlijke combinatie. Het kabinet van de premier (Open Vld) heeft de begroting zoals ze aanvankelijk werd voorgelegd door staatssecretaris voor Begroting Eva De Bleeker (Open Vld) wel degelijk goedgekeurd. De voorbije weken ontkende De Croo dat constant en beweerde hij zelfs dat er van WhatsApp-berichten geen sprake was. Journalisten van Knack hebben die WhatsApp-berichten nu kunnen lezen. De N-VA-fractie vordert de premier onmiddellijk naar de commissie Financiën om uitleg te geven over zijn leugens.

Knack kon bewijzen zien dat het kabinet van premier Alexander De Croo op woensdag 9 november om 17u23 twee WhatsApp-berichten stuurde naar de begrotingsverantwoordelijke van het kabinet van toenmalig bevoegd staatssecretaris Eva De Bleeker (Open Vld) over de teksten voor de begroting 2023. “Is dus ok voor ons” en “merci voor aanpassingen” klinkt het. Daarmee geeft het kabinet – en dus De Croo zelf – uitdrukkelijk zijn akkoord over de begroting zoals die door De Bleeker werd ingediend. Achteraf zou deze ingediende begroting, waarvan De Croo beweerde nooit mee akkoord gegaan te zijn, tot het ontslag van De Bleeker leiden.

Hoogdagen voor antipolitiek

De Croo ontkende altijd dat zijn kabinet de begroting van De Bleeker had goedgekeurd. Vorige week loog hij in de Kamercommissie Binnenlandse Zaken zelfs over het bestaan van de WhatsApp-berichten. Peter De Roover, fractievoorzitter in de Kamer voor oppositiepartij N-VA, reageert ontstemd: “Als de premier spreekt, gaan we ervan uit dat hij de waarheid spreekt. Nu blijkt dat zijn uitspraken over de opmaak van de begroting niet waar zijn. Dat is in een democratie onaanvaardbaar.” Zijn partij vraagt dat De Croo gevorderd wordt in de commissie Financiën van vandaag.

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken ziet in de nieuwe onthullingen één van de redenen waarom zoveel mensen op anti-systeempartijen stemmen. “Waarom willen onze mensen échte verandering? Omwille van het desastreuze beleid en dit soort ordinaire leugenaars”, reageert hij op Twitter.

N-VA-Kamerlid Sander Loones, die de fouten in de begroting als eerste aanstipte, vroeg eind november al om transparantie over de WhatsApp-berichten. De premier weigerde via brief gisteren die transparantie te geven.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/11/met-eva-de-bleeker-stapt-laatste-der-integere-liberalen-op-eigenlijk-had-de-croo-ontslag-moeten-nemen/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

3 gedachten over “Gelekte WhatsApp-berichten tonen aan dat De Croo gelogen heeft over begroting”

  1. De Croo een arrogant verwaand rijkeluiszoontje en hogepriester van de leugens. Als hij hierover liegt dan moet je niet vragen welke blazen hij de burgers van dit land nog heeft wijsgemaakt! Heel dit kabinet zit vol leugenaars en de partij van de echte premier zit voor de zoveelste maal met een corruptieschandaal opgezadeld! Conner ,die zo graag gebruik maakt van de sociale media als het gaat om anderen de les te spellen, is nergens te bespeuren! In Hongarije en Polen hebben ze momenteel veel leedvermaak nu in Brussel de ene zak na de andere met corruptiegeld boven water komt bij de Socialisten.De PS,de partij bij uitstek die opkomt voor Jef met de klak en zijn Lisa enfin….dat beweren ze toch!?

Plaats een reactie

Delen