Greta Thunberg en Andrew Tate in de clinch op Twitter: "Small dick energy"

Andrew Tate. Twitter

Uncategorized

Greta Thunberg en Andrew Tate in de clinch op Twitter: “Small dick energy”

Carl Deconinck

Het gaat er stevig aan toe tussen de Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg en internetpersoonlijkheid Andrew Tate. De 36-jarige oud-kickbokskampioen provoceerde de Zweedse en pronkte in een Twitterpost met zijn wagencollectie. Hij vroeg aan Thunberg of hij haar zijn volledige wagenpark kon doormailen, maar die diende hem gevat van antwoord.

Terwijl Thunberg antikapitalistisch zegt te zijn, omarmt Tate net het kapitalisme en loopt hij graag te koop met zijn rijkdom. Vandaag deed hij dat opnieuw door nog eens op te scheppen over zijn wagencollectie. In een bericht op Twitter, gericht aan de Zweedse klimaatactiviste, deelde hij een foto van zichzelf naast zijn Bugatti met de vraag of hij meer details kon doorsturen over de “enorme uitstoot” van zijn wagens. Later volgde een filmpje van een alarmistische speech van Thunberg, vermengd met zijn leven vol sportieve wagens en privéjets.

(Lees verder onder de tweet.)

https://twitter.com/Cobratate/status/1607679211233214464?s=20&t=ztKQuAj9Icjr4zpP6OmByg

Thunberg repliceerde op de eerste tweet: “Ja, licht me alsjeblief in. Mail me op [email protected]”. Vrij vertaald: “Zielig ventje, zoek iets nuttigs om te doen.” Het internet lijkt de kant van Thunberg te kiezen: het bericht van Tate kreeg tot nu toe 113.000 likes, terwijl de klimaatactiviste meer dan een half miljoen likes verzamelde.

(Lees verder onder de tweet.)

De meeste gebruikers vinden de repliek raak. “Hallo. Ja, de politie alstublieft. Ik wil graag de moord op Andrew Tate melden”, reageert iemand. Iemand anders vraagt of er een dokter in de buurt is om Tate te helpen bij de brandwonden die het gevolg zijn van de vurige opmerking.

(Lees verder onder de tweet.)

Omstreden

De rel komt er nadat Tate van de meeste andere socialemediawebsites is verbannen. De provocerende stellingen die hij soms inneemt, worden immers niet gesmaakt. Vooral zijn mening over vrouwen ligt bij veel mensen gevoelig. Bij jonge mannen heeft hij dan weer een relatief grote aanhang. Hij laat zich graag omringen door knappe vrouwen en komt veel in beeld met grote sommen geld en dure wagens.

Eerder nam hij afscheid van sociale media met een video waarin hij zei dat de aanvallen op hem vaak onterechte uitingen van bezorgdheid ten aanzien van vrouwen omvatten. “Niemand van de mensen die mij aanvallen geeft om vrouwen. Niemand van hen doneert aan goede doelen voor vrouwen. Niemand van hen doneert aan goede doelen zoals ik doe. Niemand van hen helpt iemand zoals ik doe.” Volgens Tate worden zijn woorden ook vaak verdraaid en uit de context gehaald.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

3 gedachten over “Greta Thunberg en Andrew Tate in de clinch op Twitter: “Small dick energy””

  1. “small dick” hebt u inderdaad zeer vrij vertaald. Moest iets vergelijkbaar over Gretaatje gezegd worden, dan zou dat seksisme zijn. Persoonlijk vind ik het laag bij de grond van Greta en/of haar entourage.

Plaats een reactie

Delen