Ierse soldaat doodgeschoten bij "ernstig incident" in Libanon

shutterstock

Uncategorized

Ierse soldaat doodgeschoten bij ernstig incident in Libanon

Carl Deconinck

Een Ierse soldaat die diende in een vredesmissie van de Verenigde Naties in Libanon is overleden toen een konvooi onder vuur is komen te liggen.

Een Ierse soldaat is gedood tijdens een vredesmissie van de Verenigde Naties nadat een konvooi van twee gepantserde bedrijfsvoertuigen met acht personeelsleden die naar Beiroet reisden onder vuur kwam te liggen. Dat hebben de Ierse strijdkrachten in een verklaring gezegd. Een ander lid van de Interim Forces van de Verenigde Naties in Libanon (UNIFIL) is in kritieke toestand en heeft reeds een operatie ondergaan na het incident dat plaatsvond de late woensdagavond, aldus de verklaring. Twee andere militairen hebben lichte verwondingen. De laatste vier zijn ongedeerd.

Verenigde Naties

“Het is met diepe spijt dat Óglaigh na hÉireann (de Ierse strijdkrachten) de dood van een van onze vredeshandhavers bij een ernstig incident in Libanon gisteravond kan bevestigen”, aldus de strijdkrachten. Er is nu een onderzoek begonnen die moet nagaan wat er precies gebeurd is. De namen van de soldaten worden op dit moment niet vrijgegeven, maar hun families zijn op de hoogte gebracht.

De president van TIrish, Michael D Higgins, condoleerde de familie van de man. “Als volk zijn we erg trots op onze ononderbroken staat van dienst op het gebied van vredeshandhaving bij de Verenigde Naties”, zei hij. “We mogen echter nooit de gevaren vergeten die gepaard gaan met dit werk of hoe de leden van onze strijdkrachten die op vredesmissies in het buitenland dienen, elke dag hun leven riskeren om vrede op te bouwen en te handhaven in conflictgebieden over de hele wereld.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

1 gedachte over “Ierse soldaat doodgeschoten bij ernstig incident in Libanon”

Plaats een reactie

Delen