Islamitische Staat schakelt topman van de Taliban uit met een bomaanslag

Twitter - @TheDeadDistrict

Uncategorized

Islamitische Staat schakelt lokale topman van de taliban uit met een bomaanslag

Carl Deconinck

Nadat de taliban de macht overnamen in Afghanistan is het land niet gepacificeerd. Er brak een strijd uit met de Islamitische Staat, die een nog strenger islamitisch regime willen. Maandag voerde IS een succesvolle aanslag uit op een lokaal hoofd van de beveiliging van de taliban.

De aanslag gebeurde in de Afghaanse stad Fayazabad, de grootste stad in de noordelijke provincie Badachsjan. De aanslag was gericht op Abdul Haq Abu Omar, het hoofd van de beveiliging van de Talban. Ze werd uitgevoerd door middel van een geïmproviseerd explosief die in een geparkeerde wegen werd geplaatst.

De aanslag werd opgeëist door de Islamitische Staat, die erg actief is geworden in het land. Met deze aanslag schakelen ze een van de meest prominente figuren van de taliban uit sinds ze in augustus 2021 de macht over het land in de schoot kregen geworpen. Ook twee van zijn lijfwachten kwamen om het leven. Enkele anderen raakten gewond. Is bracht ook beelden uit van de bomaanslag die ze zelf in een rijdende wagen filmden.

De taliban arresteerden later 4 mensen verdacht van betrokkenheid. Eerder deze maand voerde IS in Afghanistan ook een aanval uit op een Chinees hotel in de Afghaanse hoofdstad Kaboel. China riep zijn eigen burgers toen op het land te verlaten.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/12/steeds-meer-opstoten-van-geweld-in-pakistan/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

4 gedachten over “Islamitische Staat schakelt lokale topman van de taliban uit met een bomaanslag”

  1. Zo is het in de islam: er is altijd een groep nog extremer dan de op dat moment extreemste. En veelzeggend is dat men steeds een beroep kan doen op de oorsprongsbronnen. Altijd raak, altijd gewonnen

Plaats een reactie

Delen