Paul Magnette: "Vlamingen moeten altijd hard werken, Walen genieten liever van het leven. Is dat zo fout?"

Paul Magnette. Photo News

Uncategorized

Jasper Pillen (Open Vld): “Je kan niet blijven geld uitdelen zonder te hervormen”

Anton Schelfaut

In een interview met De Zondag noemt Open Vld-vicevoorzitter en -Kamerlid Jasper Pillen het ontslag van Eva De Bleeker (Open Vld) als staatssecretaris voor Begroting “onvermijdelijk”. Daarnaast pleit de liberaal voor “drastische hervormingen” om het gat in de begroting te dichten. “Anders komt onze welvaartsstaat in gevaar”, waarschuwt hij.

“Je voelde aan de sfeer in het parlement dat haar positie onhoudbaar was geworden”, blikt Pillen terug op het ontslag van De Bleeker. “Haar geloofwaardigheid was te zwaar beschadigd. Ook de geloofwaardigheid van de regering kwam in het gedrang. Zo kan je niet verder.”

Als De Bleeker was aangebleven, zou ze volgens Pillen anderhalve maand lang – tot de definitieve stemming van de begroting rond Kerstmis – de “boksbal” van de oppositie geweest zijn. “We móesten schakelen”, klinkt het.

Hervormingen

Hoewel België de slechtste begroting van Europa heeft, benadrukt Pillen dat zijn partij niet van plan is om uit de regering te stappen. “Het moet wel een wake-upcall zijn voor iedereen”, zegt hij. “Het is dringend tijd om drastisch te hervormen zodat onze begroting weer op orde kan komen. Anders komt onze welvaartsstaat in gevaar.”

Toch wil Pillen de ontspoorde begroting niet toeschrijven aan slecht bestuur. “Want wat hebben we gedaan? Onze mensen en bedrijven door de coronacrisis en de energiecrisis gesleurd. We hebben niemand in de kou laten staan”, legt hij uit. “Het beste bewijs is het behoud van de index, een systeem dat de koopkracht garandeert. Geen enkel ander land kent zo’n systeem. We hebben maar liefst tien miljard euro uitgegeven aan energiesteun. Het is goed dat we dat gedaan hebben.”

Tot slot geeft de Open Vld-vicevoorzitter toe dat de regering veel geld heeft uitgegeven, en dat dat moet stoppen. “In 2023 moeten we eindelijk hervormen”, besluit hij. “Ik hoor en lees dat de meeste partijen het daarover eens zijn. Ik hoop dat ze zich deze keer aan hun goede voornemens houden. Je kan niet blijven geld uitgeven zonder te hervormen. Dat telt ook voor de tijdelijke energiemaatregelen die op 1 april aflopen. Ook daar zullen we minder gul moeten zijn.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

3 gedachten over “Jasper Pillen (Open Vld): “Je kan niet blijven geld uitdelen zonder te hervormen””

  1. Te veel aan de pillen van Q gezeten denk ik. Het enige wat men De Bleeker kan verwijten is een goede begroting te volgen maar zij moest Q en pornocroo met hun onverantwoordelijke macht ontzetten. Ik verwijt het deze regering wel dat ze onverantwoordelijk met geld omgaan, vld el kiwi met miljoenen subsidie, 25 miljoen naar Mozambique, 2 miljoen naar marokko, kitir gooit met miljoenen in Afrika, ondanks de scheiding van kerk en staat krijgen de DOODs beschouwingen 1 Miljard € per jaar om wat mannen in een kleedje te subsidiëren enz. Onze welvaartstaat is al jaren in gevaar door vld, energie uitverkocht, sale and lease back, kerncentrales sluiten en dan niet, totaal ongeloofwaardig en onbetrouwbaar. In cotonatijd heeft maggie 75 miljoen mondmaskers laten verbranden tvv asieleisers, ssomers gaat terroristen in Afghanistan ophalen, kost van de vlucht 1.2 miljoen €. En betreft de verkrachte index waar de diesel en benzine is uitgehaald mede door vld en cvp, pillen, bol het af met je leugens. Liberaal en dat bedoel ik als scheldwoord.

  2. Mijnheer Pillen,zolang De Croo als (linkse)liberaal de bevelen van ene socialist met communistische trekjes moet uitvoeren catalogeer ik uw betoog onder noemer larie en apekool! Uw eveneens linkse voorzitter heeft met de behandeling van staatssecretaris De Bleeker een zeer beschamend schouwspel opgevoerd!Uw partij kent geen oerliberalen meer maar kan in zee gaan met het linkse D66 in Nederland!Stop ook met uzelf en uw partij uitzonderlijke lof toe te zwaaien want de Vlaming verdient veel beter en lust geen pap meer van jullie demagogische praat voor de vaak!Onze welvaartstaat ligt al geruime tijd aan een infuus en vanwege het socialistische diktat uit Charlerloi en Namen stevenen we af naar de palliatieve toestand!Het aanzuigeffect vanwege het genereuze financiële aanbod aan tienduizenden goudzoekers allerhande die nog nooit een eurocent hebben bijgedragen aan ons sociaal systeem neemt exuberante proporties aan! Nu de al even grote demagoog en chouchou van de MSM en VRT Rousseau de aftrap heeft gegeven voor de verkiezingen met ROOD naar 2024 (vroeger is wenselijker) kan het enkel van kwaad naar erger gaan!Groen boegbeeld Calvo roept De Croo op een Verhofstadt te doen!? Zulke uitspraken zijn misdadig,daar deze voormalige premier zijn strapatsen die hij samen met ene Vande Lanotte uitstak van die aard zijn dat ze een onderzoekscommissie verdienen! Al de rijkdom en welvaart waar onze grootouders en ouders voor gezwoegd hebben wordt verkwanseld door een generatie politici die geen enkele realiteitszin noch normbesef meer heeft!?

  3. pillen doet een michelleke,aan de goede kant van de geschiedenis staan,nl de linkse kant.In China moest het een pamper aandoen om de zeik niet langs zijn billen te zien lopen.Als men rekening houdt met de 3%fouten marge staat de vld op 6%, juist boven de afgrondsgrens.Eva heeft de waarheid vertelt en moet vluchten,beter voor haar om die ondergang niet te moeten meemaken als nog echte liberaal.Ik vernam net op Fr-3 dat het EU-embargo op petroleum vanaf 5 februari 2023 ons in de armoede en schaarste zal duwen.Vanaf dan mag er geen diesel meer ingevoerd worden in de EU die van Rusland afkomstig is,60%van de diesel is afkomstig uit Rusland,verwarming,transport,auto’s ,enz enz zullen gerantsoeneerd worden,leve hete ursula en schele michel en de rest van die politieke crapuuls,wij zullen de Navo-schade betalen,.Steek zelensky in Siberië en de oorlog is zo gedaan,geen oekr.in de Navo noch de EU,houdt een referendum

Plaats een reactie

Delen