Lachaert misnoegd over "nodeloze actie" aan hoofdkwartier Open Vld: "We gaan niet iedereen asiel en papieren geven"

Egbert Lachaert. Photo News

Uncategorized

Lachaert misnoegd over “nodeloze actie” aan hoofdkwartier Open Vld: “We gaan niet iedereen asiel en papieren geven”

Anton Schelfaut

Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert heeft weinig begrip voor de protestactie van verschillende militanten en parlementsleden van Les Engagés aan het hoofdkwartier van zijn partij. Het protest kwam er uit onvrede met de situatie waarbij asielzoekers bij vriestemperaturen overnachten op straat.

Kamerleden Vanessa Matz en Georges Dallemagne (Les Engagés) noemen het “onfatsoenlijk” dat mensen op straat moeten slapen, terwijl de middelen om hen onderdak te geven voor handen zouden zijn. Om die situatie aan de kaak te stellen, sloegen ze vannacht hun tenten op aan het hoofdkwartier van Open Vld – de partij van premier Alexander De Croo – in de Brusselse Melsenstraat. “Ondanks de veroordelingen door justitie en de woorden van de premier, is de crisis er nog steeds. We hebben geïnterpelleerd en opnieuw geïnterpelleerd, maar het blijft duren”, hekelen ze. Het vroegere cdH roept de regeringspartijen op om opnieuw aan de tafel te gaan zitten.

“Een nodeloze actie”, vindt Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert. “Wie dat wou, vond een plek de laatste weken. Was ook nodig in deze kou.” Hij benadrukt dat hij niet van plan is om iedereen zonder meer asiel te verlenen. “Dan mogen ze nog veel kamperen. Maakt het alleen erger.”

(Lees verder onder de tweet.)

“Moeilijke situatie”

In een interview met De Zondag zei staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (cd&v) dat er voor iedereen die dat wil een bed is. “Ik ga daar geen hoera over roepen, want ik besef dat de crisis niet voorbij is. Het blijft een heel moeilijke situatie.”

De staatssecretaris pareerde ook de kritiek van haar linkse coalitiepartners. Die vinden dat De Moor te lang gewacht heeft om extra opvangplaatsen te creëren, maar zelf ontkent ze dat ze te laat is wakker geschoten. “Er wordt foute informatie verspreid. Ik betreur dat en ik word daar ook boos van. Ik ben niet te laat wakker geschoten. De mensen van dit departement zijn al anderhalf jaar bezig om extra plekken te creëren. Dag en nacht”, schetste ze.

Lees meer:
https://redactie.palnws.be/2022/12/de-moor-pareert-kritiek-op-opvangbeleid-nee-ik-ben-niet-te-laat-wakker-geschoten/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

7 gedachten over “Lachaert misnoegd over “nodeloze actie” aan hoofdkwartier Open Vld: “We gaan niet iedereen asiel en papieren geven””

  1. Er zijn lokalen genoeg maar geen poetspersoneel om de sans-papiers hun vuiligheid op te kuisen. Ze zijn zelfs niet geschikt om te poetsen, wat komen ze hier dan doen, misschien voor een postje als staatssecretaris of chauffeur van een minister.

  2. Zag onlangs een NOS reportage over een vroeger Nederlands bejaardentehuis dan leeg stond en waar nu Oekraïnse vrouwen en kinderen werden opgevangen. Deze vrouwen kregen onderdak maar moesten zelf koken en de boel onderhouden…it was spotless!!!

Plaats een reactie

Delen