Bron: Shutterstock

Uncategorized

Noodwaarschuwing voor genocide op Nigeriaanse christenen

Sonja Dahlmans

Genocide Watch gaf in een onlangs verschenen rapport een noodwaarschuwing uit voor de situatie in Nigeria. Volgens Genocide Watch vindt juist in Nigeria momenteel de meest dodelijke genocide van onze tijd plaats.

Er zouden in het Afrikaanse land per maand meer moorden worden gepleegd dan in Oekraïne. Maar dit menselijke drama wordt door overheden en internationale instituten genegeerd. Volgens het Ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties (UNDP) hebben terroristen sinds 2009 meer dan 350.000 mensen in Nigeria gedood, 300.000 van hen waren kinderen.

Genocide Watch

Met name christenen zijn volgens Genocide Watch slachtoffer van jihadistisch geweld in Nigeria. Alleen al in de eerste drie maanden van 2022 werden 6.000 mensen door jihadisten gedood. De meeste slachtoffers waren christenen. De organisatie waarschuwt dat Nigeria in de hoogste stadia, namelijk niveau 9 (uitroeiing) en niveau 10 (ontkenning), van genocide verkeert.

Niet alleen is de regering van zittend president Buhari incapabel het terroristische geweld in zijn land te stoppen, maar zou hij ook de ogen sluiten voor het jihadistische geweld door de Fulani gericht tegen de christenen in zijn land. Buhari zelf behoort tot de Fulani moslims. De extremistische tak van de Fulani zouden financieel gesteund worden door corrupte legerofficieren. Verder stelt Genocide Watch nog dat de Verenigde Staten, waaronder de ambassadeur in Nigeria, het religieuze karakter van de genocide ontkennen waarbij christenen in dorpen worden aangevallen terwijl moslims ongedeerd blijven.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Sonja Dahlmans (°1968) is een Nederlandse theologe gespecialiseerd in oosters-orthodox christendom. Ze werkt momenteel een master islamitische theologie af aan de Melbourne School of Theology.

Plaats een reactie

Delen