Eva Kaili. Shutterstock

Uncategorized

Omkoopschandaal bij socialisten: vicevoorzitter Europees Parlement op heterdaad betrapt en gearresteerd

Carl Deconinck

Vrijdag heeft de Belgische federale politie Eva Kaili, vicevoorzitter van het Europees Parlement, gearresteerd. Ze is op heterdaad betrapt bij het begaan van corruptie. De arrestatie kadert in een bredere actie waarbij de opsporingsdiensten op 16 verschillende plaatsen invallen deden. Het zou om een onderzoek naar omkoping uit Qatar gaan.

De politie arresteerde in totaal vier mensen. Het betreft onder meer Eva Kaili, de Griekse vicevoorzitter van het Europees parlement en lid van de socialistische fractie, haar partner, F.G., fractiemedewerker bij de Europese socialistische fractie en Luca Visentini, actief bij de vakbond. Vorige maand werd Visentini verkozen tot secretaris-generaal van het Internationaal Verbond van Vakverenigingen (ITUC). Een andere gearresteerde zou een lobbyist zijn. Knack meldt dat voormalig Italiaans Europarlementslid Pier Antonio Panzeri een zeer belangrijke rol speelde in deze corruptiezaak.

De kantoren van de assistenten van Marc Tarabella en Marie Arena, Europarlementariërs bij de PS, werden volgens een ambtenaar van het Parlement afgesloten. Vorige maand nog beschreef hij Qatar in een interview met POLITICO als “‘een goed voorbeeld om te volgen voor de andere landen in de buurt”.

Aanzienlijke hoeveelheden geld

Qatar, dat nu het WK voetbal organiseert, wordt ervan beschuldigd ambtenaren “met een belangrijke politieke of strategische positie” in het parlement te hebben geviseerd en hen “aanzienlijke hoeveelheden geld” en “belangrijke geschenken” te sturen, aldus de verklaring van de aanklager. Bij de huiszoekingen van vrijdag namen de speurders maar liefst 600.000 euro aan cash geld in beslag. Ze namen ook computers en mobiele telefoons mee. De politie spreekt van corruptie, witwassen en criminele organisatie. De 16 huiszoekingen vonden plaats in het Brusselse. Volgens justitie loopt het onderzoek al maanden.

Eind oktober had Kaili nog een ontmoeting met een hoge Qatarese functionaris. De Griekse socialisten hebben haar na het nieuws uit de partij gezet. In een verklaring zei de S&D-fractie “geschokt te zijn door de beschuldigingen van corruptie in de Europese instellingen” en dat ze “volledig zou samenwerken met alle onderzoeksautoriteiten”. “Gezien de ernst van de beschuldigingen, totdat de bevoegde autoriteiten relevante informatie en verduidelijking verstrekken, vragen we om de opschorting van het werk aan alle dossiers en plenaire stemmingen met betrekking tot de Golfstaten, met name de visumliberalisering en geplande bezoeken”, klinkt het nog in de verklaring.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

7 gedachten over “Omkoopschandaal bij socialisten: vicevoorzitter Europees Parlement op heterdaad betrapt en gearresteerd”

  1. In Het Laagste Nieuws niets over een arrestatie,wel dat de Griekse uit de partij werd gezet! Arena (PS) haar kantoor werd ook doorzocht! Arena die als minister ooit haar kabinet liet renoveren voor 300.000euro met oa. een doche van > 6000 euro ! Geld en Socialisten nooit een goede combinatie!Nu nog Ursula ferm op de rooster leggen i.v.m haar ” verdwenen ” Pfizer smsjes! Corrupt tot op het bod maar Jef met de klak en zijn Lisa in de doos draaien voor 20 euro!

  2. Wie kijkt daarvan nog op? De EU, waar de PS zich als een vis in het water is, en waar men niet meer over duizenden euros maar over honderdduizenden euros sjoemeld. En Hugo, correct, het “laagste nieuws” zal hierover in alle talen zwijgen immers naar het moederbedrijf zijn ook miljoenen “postbedelingsgeld” gegaan van Vivaldi net om dit soort zaken te verzwijgen. Het interview van BDW was hoofdnieuws maar werd al snel afgezwakt en naar een klein hoekje verwezen en slechts een paar tiental comments werden gepost, waar je er honderden zou verwachten. BDW is helemaal niet meer zo “clean” als belgicistische immocraat en zijn partij heeft buiten een groot aantal pestmaatregelen en extra kosten de Vlamingen niets opgebracht. Dit bewijst maar nog eens hoe corrupt de MSM zijn als het gaat om politici van de traditionele partijen, dus ook NVA. Zelfs de ceo van de Post zat in het zaakje, en werd door de politiek geofferd om een nieuwe politieke marionet in plaats te stellen die het gesjoemel iets beter zal weten te verbergen in de komende verkiezingen of “krantenbedelingen”.

Plaats een reactie

Delen