Omstreden boot Ocean Viking haalt opnieuw 113 migranten op voor de kust van Tunesië

via sos méditerranée

Uncategorized

Omstreden boot Ocean Viking haalt opnieuw 113 migranten op voor de kust van Tunesië

Carl Deconinck

Het omstreden ngo-schip Ocean Viking, dat eerder dit jaar Italië niet binnen mocht met een grote hoeveelheid migranten, heeft opnieuw een groot aantal mensen opgepikt uit Afrika om ze naar Europa te sturen.

SOS Méditerranée, de organisatie achter het beruchte schip, maakte dat vandaag zelf bekend via sociale media. De migranten zaten met 113 op een zwaar overbelaste opblaasboot. Onder de migranten zouden 23 vrouwen zijn, van wie enkele zwanger. Daarnaast spreken ze van een 30-tal niet-begeleide minderjarigen en 3 baby’s, van wie de jongste slechts 3 weken oud is.

Illegaliteit

De acties van het schip zijn erg omstreden, omdat ze volgens experten en officiële instanties mensensmokkelaars helpen. Ze maken op die manier meer illegale migratie richting Europa mogelijk. Ook werken ze ongelukken op zee in de hand, door mensen aan te zetten om de zee in te gaan op rubberen bootjes, met de hoop om voor de kust van Afrika opgepikt te worden. Duizenden mensen vonden zo al de verdrinkingsdood.

De Ocean Viking zorgde voor internationale spanningen tussen Italië en Frankrijk. De nieuwe Italiaanse regering vindt dat er meer dan genoeg migranten in Italië zijn en sloot de havens voor het ngo-schip. Frankrijk was woedend hierover en nam later de migranten zelf op. De overgrote meerderheid van de passagiers bleek geen recht op verblijf te hebben en verdwenen in de illegaliteit in Frankrijk.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/11/meer-dan-de-helft-van-passagiers-ocean-viking-mag-frankrijk-dan-toch-niet-binnen/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

5 gedachten over “Omstreden boot Ocean Viking haalt opnieuw 113 migranten op voor de kust van Tunesië”

  1. Zo een schip kost toch algauw 8000 euro per dag varen. Weet iemand welke ngo met diepe zakken dit betaald en wie zijn dan financiers dan deze ngo(‘s).
    Onze bevolking wordt opgezadeld met de lasten, wie heeft dan de lusten van dergelijke praktijken7
    Zou heel verhelderende info zijn.
    Ergens een onderzoekjournalist die zich geroepen voelt?

  2. Ik hoop dat Meloni/Malta bij hun standpunt blijven en dit smokkelschip de toegang blijven weigeren? Deze NGO schepen krijgen op de koop toe steun van de EU? Hoogste tijd dat deze schepen definitief aan de ketting worden gelegd en de kapiteins hun brevretten worden ingetrokken!

Plaats een reactie

Delen