Paul Magnette. Photo News

Uncategorized

Paul Magnette: “Vlaams Belang dicteert politieke denken in Vlaanderen”

Anton Schelfaut

PS-voorzitter Paul Magnette is niet opgezet met de kritiek van journalist Wim Van de Velden (De Tijd) aan zijn adres. Die laatste verwijt Magnette dat hij een “verpletterende verantwoordelijkheid” draagt als er straks een tweede zwarte zondag komt, maar daar is de PS-voorzitter het niet mee eens. “Je conclusie illustreert perfect dat de angst voor het Vlaams Belang het politieke denken in Vlaanderen dus effectief dicteert”, countert hij.

Als de verkiezingen in 2024 een “zwarte zondag bis” worden, draagt PS-voorzitter Paul Magnette volgens journalist Wim Van de Velden (De Tijd) een “verpletterende verantwoordelijkheid”. Het is immers Magnette zelf die Vivaldi “geen schijn van kans laat om alsnog een hervormingstrein op gang te trekken”. “En als Vivaldi zich niet herpakt en met goed bestuur zijn zelfverklaarde missie om de extremen af te blokken niet kan waarmaken, dreigen de verkiezingen in 2024 een zwarte zondag bis te worden”, waarschuwt hij.

Magnette verwijt de Vlaamse regeringspartijen dat ze “politieke angst” hebben voor Vlaams Belang. Dat is volgens hem ook de reden waarom asielzoekers in de vrieskou moeten slapen.

Die kritiek is echter evenzeer van toepassing op de PS zelf, oordeelt Van de Velden. Hij ziet weinig heil in de nieuwe algemene regularisatieronde die de PS-voorzitter als structurele oplossing naar voren schuift. “Dreigt Magnette zo niet juist het beest te voeden, terwijl het toch de bedoeling was om het Vlaams Belang af te stoppen?”, vraagt hij zich hardop af.

(Lees verder onder de tweet.)

Schandalen

Van de Velden ziet in de houding van Magnette ook een poging om de aandacht af te leiden van de schandalen in de eigen partij. “Maar hoe meer Magnette wild om zich heen schopt, hoe groter het gevaar dat Vivaldi het gelag betaalt en de extremen winnen, ook in Franstalig België”, besluit hij. “Ik vraag me almaar vaker af hoe het komt dat politici zichzelf toch zo vaak in de voet schieten.”

De kroniek van Van de Velden is ook Magnette zelf niet ontgaan. “Quod erat demonstrandum…”, reageert hij op Twitter. “Je conclusie illustreert perfect dat de angst voor het Vlaams Belang het politieke denken in Vlaanderen dus effectief dicteert. Niet in het minst op het vlak van asiel en migratie.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

22 gedachten over “Paul Magnette: “Vlaams Belang dicteert politieke denken in Vlaanderen””

  1. Voilà meneer Bart Dewever, nu hoor je het eens van een ander: luidens Paul Magnette, voorzitter van de PS, zijn de patriotten van het Vlaams Belang de enigen die het tij kunnen keren ten voordele van Vlaanderen en de Vlamingen, met de steun van de kiezer. De Walen zijn bang voor de integriteit en het voluntarisme van het VB en daarom klampen ze zich vast aan de Vlaamse paljassen van de systeempartijen die ze kunnen corrumperen naar believen.

  2. magnette is zelf bang van het Vlaams Belang en heeft bang dat het waals, profitariaat gedaan zal zijn. En nu schuift die alle verantwoordelijkheid door naar de anderen. We zijn het corrupt kaviaar socialisme kots moe en het wanbeleid van extreem links maakt het Vlaams Belang groot omdat ze de enigste zijn die niet corrupt zijn of liegen. En de schrik bij magnette is groot want het duurt nog 2.5 jaar voor er verkiezingen zijn.

  3. Magnette heeft 100% gelijk wanneer hij zegt dat de grootste Vlaamse politieke partij het politieke denken in ons land dicteert, de logica zelve. Doet zijn partij met de communisten van Ecolo en PTB dan niet net hetzelfde bij hun.

  4. Magnette is ten einde raad. Hij weet perfect dat er in 2024 wrshnlk een ‘Vlaamse meerderheid’ zal zijn in het Vlaams parlement. Het enige wat hij dan nog kan doen om zijn absurde socialistische gemeenschap in Wallonië met geld van Vlaanderen te voeden is een Belgische dictatuur instellen met bijvoorbeeld Waalse troepen in elke Vlaamse stad. Dat is uiteraard nonsens en de realiteit zal zijn dat België zich vastloopt en Magnette tegen de muur.

  5. De Tijd is duidelijk ook niet meer van deze tijd!😖😖. Denken die nu echt dat die Waalse zakkenvuller de enige reden is waarom Vlamingen massaal op het Vlaams beland gaan stemmen.
    Dit bewijst nogmaals dat journalisten in een parallel universum leven.

  6. Als opperhaan van de Socialistische pikorde was het raadzamer dat hij orde op zaken stelt in zijn corrupte mesthoop en de verkwisters – ook in Brussel – er even op wijst dat de Vlaamse boerkes er genoeg van hebben om steeds maar meststof en goede grond te blijven leveren!? Het getuigt tevens van heel veel minachting dat hij gaat bepalen hoe er in Vlaanderen aan politiek moet worden gedaan! Nu we toch over politiek bezig zijn zou ik het op prijs stellen dat vanaf nu mijn Vlaamse stem evenveel waard is dan een Waalse! Geen onterechte eis lijkt mij gelet op de desastreuze tricolore financiële toestand en bevestigt door Ursula en co!!

  7. En dan Mr Magnette, de PS dicteert al decennia het land? Bovendien is VB de grootste partij in Vlaanderen en democratisch gezien lijkt me dit normaal, alhoewel ze zelfs niet aan enig beleid mogen deelnemen. U heeft democratisch gezien geen enkele Vlaamse stem, toch dicteert u Vlaanderen en strooit u rijkelijk met Vlaams geld in Wallonië rond. Als het zwarte zondag wordt is dat niet omdat we allemaal racisten en fascisten zijn maar omdat we het kotsbeu te zijn steeds eigen opgebouwde welvaart te moeten afgeven aan generatie op generatie hangmatters en aan de vele door u jaarlijks geïmporteerde maar niet onderhouden migranten, die elke gelegenheid gretis aangrijpen om ambras te maken, alles stuk te slaan en onze vrouwen en dochters lastig te vallen.

  8. Vlaams Belang dicteert inderdaad het politieke DENKEN in Vlaanderen maar helaas bepaald de PS, met medewerking van de andere zogezegd “Vlaamse” partijen, het politieke DOEN in België! Wie het interview in HLN met Magnette en Isolde Van den Einde gelezen heeft kan zien met welke arrogantie hij kakt op de Vlamingen! Hij kan zelfs zijn lach niet onderdrukken als hij het zegt! Vlaanderen onafhankelijk is de enige manier om niet te worden meegesleurd in de Waalse vergeetput!

Plaats een reactie

Delen