Magnette: "We gaan niets doen dat in de richting gaat van wat rechts in Vlaanderen wil"

Paul Magnette. Photo News

Uncategorized

PS-voorzitter Magnette: “Ik ben zeer boos: nog nooit heb ik een premier zo zien doen”

Wannes Neukermans

“Er is een probleem met de werkmethode van deze regering.” PS-voorzitter Paul Magnette vertelde het een dik jaar geleden al bij RTL en herhaalt het nu nogmaals in een interview met Het Laatste Nieuws. Het feit dat premier De Croo (Open Vld) zonder overleg een pensioennota had voorgesteld, terwijl dat een bevoegdheid is van PS-minister Lalieux, ligt hem bijzonder zwaar: “Ik ben zeer boos op Alexander De Croo.”

De eerste minister presenteerde vorige week vrijdag een nota om enkele pensioenhervormingen die in de zomer afgeklopt waren terug te draaien. Dat pikten de Franstalige socialisten niet, want met Karine Lalieux levert PS de minister van Pensioenen. “Ik heb het al eens gezegd, maar ik zeg het nu stellig: Er is een probleem met de werkmethode van deze regering”, aldus Magnette. “En dat is de laatste weken verergerd.”

“En wij zwijgen”

Volgens de PS-voorzitter is vooral Alexander De Croo de boosdoener. “Hij is compleet incorrect te werk gegaan door onlangs zonder overleg een pensioenvoorstel op tafel te gooien. Wij hervormden in juli de pensioenen. We stelden een lastige begroting op. We sloten een loonakkoord. Moeilijk, maar we deden het allemaal. De Croo komt in de problemen met die WhatsApp’s? En wij zwijgen.”

Ondanks die harde woorden is Magnette niet van plan de stekker uit Vivaldi te trekken. Wel verwacht hij een goede uitleg van De Croo. “Ik heb ervaring met vier premiers. Nog nooit heb ik een premier zo zien doen”, eindigt hij scherp.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/12/paul-magnette-vlaams-belang-dicteert-politieke-denken-in-vlaanderen/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

5 gedachten over “PS-voorzitter Magnette: “Ik ben zeer boos: nog nooit heb ik een premier zo zien doen””

  1. Allez Mr. Magnette, u op Kerstavond zo boos maken is niet erg volgens de autochtone christelijke mentaliteit. Op Kerstavond vergeeft men elkaar en doet men dat niet, dan bewijst dat meer over u dan over diegene waar u boos op bent. Indien u niet vergevingsgezind bent, duidt dat misschien op de affectie naar een andere geloofsmentaliteit die in België meer en meer opgang maakt, neen? En tweedes, het is niet goed voor uw gezondheid en dat zien de Vlamingen niet graag omdat ze u wel een toffe pee vinden, die het goed met ons meent. Zij zijn u trouwens dankbaar voor uw vele dankbetuigingen die u hen toezendt uit dank voor de talloze miljarden die de taalgrens al overgestoken hebben. Oh ja, dat kwaad worden kan nog erger worden in 2024 als er dan gaat gebeuren wat de MSM nog niet helemaal durven voorspellen: in Vlaanderen gaat het zo zwart worden dat de elektriciteit blijkbaar zal uitgevallen zijn en ze gaan hun portemonnee minder en minder vinden om nog geld op te sturen! Nog een fijne Kerst en een voorspoedig 2023 … vanwege de echte Vlamingen.

  2. Als de PS hervormingen doorvoert draait het meestal op een sisser uit. In bijna alle dossiers is het PS kiespubliek betrokken : de werkzaamheidsgraad en het eventueel beperken van de werkloosheidsuitkeringen in de tijd, de pensioenen, migratie. Klimaat en energie zijn zowat de enige dossiers waar de PS wél enige medewerking verleent. Hopelijk komt er geen tweede uitgave van Vivaldi, de eerste heeft ons al schade genoeg berokkend. Als het aan Magnette ligt gaat Vivaldi in winterslaap tot 2024. De dossiers die op tafel liggen, kunnen hun alleen maar stemmen kosten.

  3. Trap niet in dit toneelstuk, omdat de MR nagenoeg alle kiezers van verlopen Bld meer aanspreekt, en omdat ze deze Vlaamse volksverraders nodig hebben om VivALDI 2 uit de grond te stampen komen ze nu beetje gespeelde ruzie maken…

Plaats een reactie

Delen