Spaanse politie arresteert man die 19 bosbranden zou hebben aangestoken in 2 jaar tijd

Illustratiebeeld. Shutterstock

Uncategorized

Spaanse politie arresteert man die 19 bosbranden zou hebben aangestoken in 2 jaar tijd

Carl Deconinck

De Spaanse politie arresteerde een 54-jarige man die verantwoordelijk zou zijn voor maar liefst 19 bosbranden in de provincie Cáceres. Daardoor gingen duizenden hectaren in vlammen op en moesten 800 mensen worden geëvacueerd.

De man die is opgepakt door de Guardia Civil is een inwoner van de stad Moraleja in Cáceres zelf. Hij zou zijn gezien in een voertuig dat door verschillende getuigen werd opgemerkt in de buurt van meerdere bosbranden in 2021 en 2022. De politie onderzoekt de verdachte bosbranden sinds ze vorig jaar een toename van kleine branden langs de hoofdwegen opmerkte.

De lokale milieubescherming startte een eigen onderzoek nadat er meer branden waren ontdekt en er meer meldingen binnenkwamen van hetzelfde voertuig dat op dat moment in de buurt was. Sommige branden waren bovendien bijzonder ernstig, met veel materiële schade en honderden mensen die hun huizen moesten ontvluchten. De branden werden aangestoken op een moment dat Spanje al kampte met droogte en meerdere zware bosbranden.

De Guardia Civil benadrukt de complexiteit van het onderzoek naar dit soort branden, omdat er zelden directe getuigen zijn. De politie moet zich concentreren op het verkrijgen van bewijsmateriaal. De ondervraagde buren zijn echter bang voor mogelijke represailles tegen hen, hun familieleden of hun eigendommen.

Lees meer:
https://redactie.palnws.be/2020/01/australische-branden-wat-u-moet-weten/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

3 gedachten over “Spaanse politie arresteert man die 19 bosbranden zou hebben aangestoken in 2 jaar tijd”

  1. Werkte de dader in opdracht van het amerikaans leger ? (da’s niet zo’n zotte vraag: het amerikaans leger heeft een brochure met instructies hoe, wanneer en in welke omstandigheden een bosbrand in Europa het best kan aangestoken worden)

Plaats een reactie

Delen