Twintig procent van Schaarbeekse agenten afwezig op dag van risicomatch Marokko

Afbeelding: Shutterstock

Uncategorized

Twintig procent van Schaarbeekse agenten afwezig op dag van risicomatch Marokko

Wannes Neukermans

Op de dag dat het Marokkaanse voetbalelftal de halve finale van de Wereldbeker Voetbal speelt en Franse, Nederlandse en Belgische steden opnieuw rellen moeten vrezen, is één op de vijf politiemensen in de zone Brussel-Noord afwezig. Vele van hen meldden zich ziek uit protest na een zoveelste steekincident in de hoofdstad.

Zondagavond werd een politieman die een weggelopen jongen herkende aangevallen met een mes. De 11-jarige deelde bovendien ook twee vuistslagen uit aan de agent. De jongen kon niet naar een jeugdinstelling gestuurd worden “omdat hij te jong is”, en is intussen terug thuis. Dit is het zoveelste steekincident op korte tijd in de hoofdstad en als protest meldden tientallen agenten zich maandag zien. Slechts één van de vijf commissariaten ging maandag open, sinds woensdag zijn twee van de vijf terug open.

Op de dag dat Marokko als eerste Afrikaanse land ooit de halve finale speelt op een WK voetbal, tegen Frankrijk, en de verschillende steden in België, Nederland en Frankrijk bij de vorige WK-wedstrijden te maken hadden met heel wat ongeregeldheden, mist Brussel dus twintig procent van het politiepersoneel. “Wat er ook gebeurt, we zullen klaar zijn om alles in goede banen te leiden”, zegt een woordvoerder aan Nieuwsblad. De rellen in Brussel waren bovendien de vorige keren vooral in andere politiezones, in het stadscentrum en in Sint-Jans Molenbeek.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/12/rellen-in-belgische-nederlandse-franse-en-spaanse-steden-na-marokko-spanje/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

4 gedachten over “Twintig procent van Schaarbeekse agenten afwezig op dag van risicomatch Marokko”

  1. Het verwondert mij dat er nog überhaupt politie in Schaarbeek is. Wie wil er daar nog als politieman aanwezig zijn? Bij het in dienst nemen staat in het arbeidscontract dat je in de eerste plaats bereid moet zijn van als pispaal en boksbal voor het racaille moet dienen.

  2. De politie die al jaren voor vanalles en nog wat aan het lijntje wordt gehouden door de politiek en een top die hun staart intrekken vanwege hun politieke benoeming zouden beter eens collectief een ziekte staking moeten houden! Dat ze het spel maar spelen zelfs al komen er controle artsen! Men heeft dan nog het recht een tegen diagnose te eisen! De speeltijd is over en de plaat van ons onverkozen Annelies en van Q is grijsgedraaid! Hun voorgangers speelden trouwens ook hetzelfde deuntje: Geweld tegen de politie dat mag niet hoor!! Die 11 jarige is goed op weg om binnen een paar jaar copains in de bajes te maken! Alles mag niets moet is het motto van onze progressieven die de talloze parlementen van dit landje bemannen! De ouders van dat “braaf” manneke – als die er al zijn -zullen natuurlijk netjes op tijd hun kindergeld op de rekening gestort zien!

  3. Hugo,vanaf januari hebben wallo-brux geen geld meer om kinderbijslag te betalen,tenzij porno-sander de kraan opnieuw openzet.Binnenkort zullen de meest flikken bruin of zwart zijn in die enclave,ze zullen luisteren naar de Sharia.Ik vind het eigenaardig dat je daar een bemerking op hebt Hugo,die mannekens worden geboren met een mes of een kromzwaard tussen hun benen,anders zijn het geen “mannen”.Zwarte homo’s dat kennen we,aids,apenpokken en nog ander fraais,marokkaantjes hebben een mes om de piemels af te snijden die de mannelijke holtes opzoeken,’t is maar dat je het weet ,Hugo

  4. De grootste bedreiging voor onze veiligheid en welvaart zijn de Vivaldi criminelen. Staking van de politie legitiem. 80 procent van de flikken die passief toekijken mogen op hun beurt dringend hun collega’s (20 procent) volgen met de stakingsacties. Ik pleit zelfs voor een nationale en algemene staking tegen het Vivaldi gespuis. Het misprijzen en manifest gebrek aan respect voor collega Eva De Bleeker door premier Alexander De Croo (OVLD) en Egbert Lachaert, (voorziter OVLD) twee notoire macho liberalen (vrouwenhaters), is stuitend.

Plaats een reactie

Delen