Nu ook drag queen-shows voor jonge kinderen in Frankrijk

Screenshots via Instagram

Uncategorized

Vereniging organiseert dragqueenshows voor jonge kinderen in Frankrijk

Carl Deconinck

In Amerika bestaat er al langer ophef over dragqueenshows voor kinderen. LGBT-activisten vinden het een manier om kinderen warm te maken voor hun beweging, tegenstanders vinden het ongepast. Nu waait de trend ook over naar Europa. In Bordeaux vindt op 11 december een “Cabaret Baby Party” plaats. Die beloofd een “sensorische ervaring voor de allerkleinsten”.

In Bordeaux organiseert de vereniging Trafic op 11 december in hun cultureel huis, Blonde Venus, een cabaret speciaal voor baby’s. Op sociale media maakt men reclame voor het evenement.

“Moeilijk om een baby te zijn… en nooit uitgenodigd te worden voor cabarets! Bij Blonde Venus willen we dit onrecht herstellen. Kom op kleintjes, vanmiddag gaan we op pad voor de eerste Cabaret Baby Party! Van 15.30 tot 18.30 uur volgen de shows elkaar op met één doel: de baby’s (en ja: ook een beetje hun ouders) verbazen en amuseren. Revue-leider en moeder Jenny Morgane James importeerde dit concept uit het Verenigd Koninkrijk. Voor deze eerste editie worden verschillende acts gepresenteerd door Clarrisa Donou, met gasten La Maryposa – drag Queen, moderne clown en burlesque icoon – Mr en Mrs Miroirs, Dady Baby Dj en een verrassing van een beroemde patrouille… Prosit!”

Trafic is een door de stad erkende vereniging die elk jaar stevig gesubsidieerd wordt. Dit jaar kregen ze 44.000 euro subsidie. Momenteel zijn er slechts 10 personen geïnteresseerd op Facebook. Er is ook een speciale Instagrampagina. Kinderen tot 3 jaar mogen gratis binnen, kinderen tussen 4 en 7 moeten 5 euro betalen en ouders 11 euro.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

7 gedachten over “Vereniging organiseert dragqueenshows voor jonge kinderen in Frankrijk”

  1. Waar wacht onze Vlaamse Vrijheidsstrijder Dries op en richt hij geen “Van Langenhovenjugend” op waar de ouders die echt met opvoeding van hun kindjes begaan zijn deze kunnen naar toe brengen.

Plaats een reactie

Delen