Zelensky op weg naar Washington: "Samenwerking met VS versterken"

Zelensky en Biden (bron: Shutterstock)

Uncategorized

Zelensky op weg naar Washington: “Samenwerking met VS versterken”

Wannes Neukermans

Oekraïens president Volodymyr Zelensky is op weg naar Washington DC, de hoofdstad van de Verenigde Staten. Dat bevestigde het Witte Huis. Het gaat om de eerste buitenlandse reis van Zelensky sinds Rusland zijn land is binnengevallen. Het Witte Huis bevestigt het nieuws.

“President Biden heeft de Oekraïense president Volodymyr Zelensky uitgenodigd voor een bezoek aan Washington D.C. om de blijvende betrokkenheid van de VS bij Oekraïne te onderstrepen. President Biden kijkt ernaar uit president Zelensky te verwelkomen”, klinkt het in een persbericht. De VS geven aan dat ze Oekraïne zullen blijven steunen zolang het nodig is.

45 miljard dollar

President Zelensky langs zijn kant vertelde woensdag op Twitter dat hij onderweg was naar de Verenigde Staten. “President Biden en ik zullen het hebben over de samenwerking tussen Oekraïne en de VS”, aldus Zelensky. Daarnaast zal de Oekraïner ook een toespraak houden in het Amerikaanse Congres en enkele bilaterale vergaderingen bijwonen.

Zelensky zou slechts enkele uren in de VS blijven. Zijn bezoek heeft als doel de samenwerking tussen de VS en Oekraïne te onderstrepen en Biden zou van het moment gebruikmaken om een nieuw wapenpakket van zo’n 2 miljard dollar voor Oekraïne aan te kondigen. Daarnaast staan de Amerikaanse parlementsleden op het punt om een bijkomend steunpakket van 45 miljard dollar goed te keuren voor het bezette land.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/12/zelensky-bezoekt-onaangekondigd-stad-aan-frontlinie/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

1 gedachte over “Zelensky op weg naar Washington: “Samenwerking met VS versterken””

  1. Eén en al corrupte bende idioten die enkel maar op geld en macht azen, Oekraïne hoort NIET bij europa, stop daar al eens mee en deze oorlog zal rap gedaan zijn,mijn mening.

Plaats een reactie

Delen