Vragen voor Ponthier (VB): “Geen internationale formuleringen over land als sponsor van terrorisme”

Annick Ponthier. Photonews

Uncategorized

332 sociale huurders betrapt met eigendom in het buitenland

Wannes Neukermans

Vlaams minister van Financiën Matthias Diependaele (N-VA) meldt dat er sinds maart 2021 al 332 fraudegevallen opgespoord zijn via privédetectives. Het gaat dan over sociale huurders die eigendommen hebben in het buitenland.

Wie een eigendom in het buitenland heeft, komt niet in aanmerking voor een sociale woning in Vlaanderen. Sinds maart 2021 controleert de Vlaamse overheid dat en liepen in totaal al 322 sociale fraudeurs tegen de lamp. De meeste fraudeurs wonen in de Limburgse mijngemeenten.

De meeste onderzoeken werden uitgevoerd in Marokko, Turkije en Italië. Sociale huurders die betrapt worden, moeten de sociale korting op de maandelijkse huur terugbetalen en de fraudeur wordt ook uit zijn sociale woning gezet. Ook de onderzoeks- en gerechtskosten zijn voor de rekening van de frauderende sociale huurder.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2021/06/meer-dan-40-van-huurders-sociale-woning-heeft-eigendom-in-buitenland-in-proefproject/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

4 gedachten over “332 sociale huurders betrapt met eigendom in het buitenland”

  1. Dat is nog maar het topje van de ijsberg. Wie een beetje verstand heeft van het islamitisch recht bij leningen – een eigendom wordt pas eigendom van de ontleners wanneer de lening is afbetaald- weet dat het de bank is die op papier eigenaar is van een pand, en de “traditie” van openheid in die islamitische landen kennende … De Europeanen laten zich toch zo graag bij de multiculturele neus nemen.

Plaats een reactie

Delen