Dyab Abou Jahjah. Photo News

Dyab Abou Jahjah. Photo News

Binnenland politiek

Abou Jahjah: “Aversie van sommige autochtone Vlamingen voor alles wat Vlaams is, blijft me een raadsel”

Anton Schelfaut

De aversie van sommige autochtone Vlamingen voor alles wat Vlaams is, blijft ook voor opiniemaker Dyab Abou Jahjah een raadsel. Dat schrijft hij op Twitter naar aanleiding van de kritiek uit linkse hoek op ‘Het verhaal van Vlaanderen’.

Zondagavond keken 1,1 miljoen mensen naar de eerste aflevering van ‘Het verhaal van Vlaanderen’, de nieuwe geschiedenisles van Tom Waes. De discussie die zich na afloop op Twitter ontspon, ging niet zozeer over de inhoud, maar over de 2,4 miljoen euro subsidies die de Vlaamse regering in de reeks pompte. Die zijn immers een doorn in het oog van heel wat linkse politici, waaronder Hannelore Goeman, de fractieleider van Vooruit in het Vlaams Parlement, en Groen-covoorzitter Jeremie Vaneeckhout.

Cd&v-voorzitter Sammy Mahdi ziet dat anders. Volgens hem hebben de linkse partijen kritiek op de serie “omdat ze moeite hebben met het onderwerp”, en niet omwille van de subsidies. “Indien dit ‘Het verhaal van België’ was, dan was er geen linkse kritiek. Jammer, boeiende reeks, mooi Vlaanderen”, twittert hij.

(Lees verder onder het artikel.)

https://redactie.palnws.be/2023/01/mahdi-linkse-partijen-hebben-kritiek-op-het-verhaal-van-vlaanderen-omdat-ze-moeite-hebben-met-het-onderwerp/

Aversie

Opiniemaker Dyab Abou Jahjah is dezelfde mening toegedaan. Ook hij kan geen begrip opbrengen voor “de aversie van sommige autochtone Vlamingen voor alles wat Vlaams is”. “Dit kan niet gezond zijn. Voor jezelf in de eerste plaats, maar ook niet voor de samenleving. Dit is helaas ook ‘Het verhaal van Vlaanderen’.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

6 gedachten over “Abou Jahjah: “Aversie van sommige autochtone Vlamingen voor alles wat Vlaams is, blijft me een raadsel””

  1. Aversie van sommige autochtone Vlamingen voor alles wat Vlaams is, blijft me een raadsel (texto).
    Ik noem dat zelfhaters. Voer voor voor de psychiatrie, want ik begrijp het ook niet. Ter vergelijking met Zuid-Amerika. Daar is links van en voor het volk. Alleen het retrogade Vlaanderen heult met zijn vijanden. Zie infra: > Open Vld en cd&v moeten niet weten van nucleaire samenwerking met Nederland. Hou je niet voor mogelijk.

  2. Velen van die linkse rakkers stammen uit families die tijdens de oorlogsjaren nogal fanatiek ‘collaboreerden’. Die jongeregeneratie blijft blijkbaar fanatiek maar dan in de tegenovergestelde richting. Meegenomen is, zo denken zij, dat ze op die manier de zonden van hun voorvaderen goed maken. Zij verliezen zich zodanig in hun fanatische denken dat zij niet weten dat zij zich vergissen en dat zij zichzelf de dieperik inrijden; zoals overigens hun voorvaderen deden. De gezonde hedendaagse Vlaming voelt dit aan en verwerpt dat valse gedoe van die linkse rakkers. Abou Jah-Jah begrijpt dit niet omdat de man waarschijnlijk dit verhaal niet kent. Het is te waarderen dat hij op zijn manier de absurditeit inziet.

  3. Ze zijn boos omdat het rode profitariaat niret meer zo gemakkelijk kan grabbelen in de vetpotten van de subsidies. Ware het nu een reeks over de rode paradijzen rusland en china….

  4. De helft van al die Twitter-reacties op de comment van Abou Jahjah refereren naar collaboratie in 40-45. Nochtans is de Vlaamse bevolking veel ouder en elkeen die de referentie maakt veel jonger. Die haatgevoelens jegens Vlaanderen zijn overduidelijk geen resultante van persoonlijke ervaringen, maar worden ‘gecultiveerd’. In grote kringen hoor je er dan ook niet bij als je de afschuw voor al wat Vlaams is niet tot je identiteit hebt gemaakt. Maar wees dan tenminste consequent. Als je al wat Vlaams is zozeer haat, stop dan ook met het spreken van die taal.

  5. ABJJ is in feite een rechts nationalist,alleen in belgistan heeft hij de linkse weg ingeslaan maar in feite is hij een Libanese nationalist,op het randje een terroprist.Hij kan zich gemakkelijk vereenzelvigen met van ranst,die andere ranzige viroloog

Plaats een reactie

Delen