Illustratie: Shutterstock

Uncategorized

Al meer dan 500 doden bij protesten Iran

Wannes Neukermans

Volgens de Amerikaanse mensenrechtenorganisatie HRANA zijn er tot nu toe minstens 522 doden gevallen tijdens de protesten tegen het regime van de Islamitische Republiek Iran.

Van die 522 doden zijn er minstens 70 minderjarigen. Ook kwamen er 68 agenten en leden van veiligheidsdiensten om. Er zouden daarnaast ook 20.000 mensen opgepakt zijn. Meer dan 100 daarvan zouden nog kunnen leiden tot doodstraffen.

Mahsa Amini

De protesten zijn nu al enkele maanden bezig, nadat de 22-jarige Mahsa Amini was gestorven nadat ze was gearresteerd door de zedenpolitie. De autoriteiten treden zeer gewelddadig op tegen de demonstranten.

Eerder gaven de Iraanse autoriteiten zelf al aan dat er honderden mensen gedood waren. Begin deze week sprak ngo Iran Human Rights van minstens 481 mensen die gedood zijn door de ordediensten. Onder hen 64 kinderen en 35 vrouwen.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/11/eerste-terdoodveroordeelde-na-protesten-in-iran/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

1 gedachte over “Al meer dan 500 doden bij protesten Iran”

  1. Ginder vallen doden om af te raken van de islam regels, hier zie je hoe langer hoe meer hoofddoeken en het is moeilijk te controleren of ze al dan niet door de omgeving verplicht werden. Als de staat het niet doet zullen bepaalde moslimmannen er wel voor zorgen dat diverse kledingstukken gedragen worden.

Plaats een reactie

Delen